Últimas noticias Hemeroteca

Andorra Telecom serà una societat anònima però no es podrà privatitzar

El canvi d'estatuts d'Andorra Telecom contrarestarà la dependència dels ingressos procedents del "roaming".

Andorra Telecom passarà a ser de capital 100% públic. Així ho ha acordat el Consell de Ministres, que durant la sessió d'aquest dimecres ha aprovat els nous estatuts per convertir la parapública en una empresa pública S.A..

Desprès de 30 anys amb la base dels estatuts sense modificar, i amb una situació econòmica bona, el Govern ha decidit impulsar una modificació dels estatuts i així introduir canvis que permetin obrir noves vies de negoci més enllà de les actuals. Els canvis a la normativa europea que afecten directament al roaming, actual motor econòmic d'Andorra Telecom, fan avançar decisions.

Entre les novetats dels estatuts, el ministre d'Interior, Jordi Alcobé, destacava el fet que la companyia quedarà protegida davant qualsevol intent de privatització.

A més, s'introdueix un límit d'endeutament que fins ara no estava xifrat, i que suposarà com a màxim, el 50% dels fons propis d'Andorra Telecom. El director de l'ens, Jordi Nadal, ha explicat la introducció del límit.

Entre els objectius d'aquestes modificacions apareix la sostenibilitat, les tarifes competitives, les infraestructures de primer nivell i nous serveis. Malgrat no voler avançar quins seran aquests nous serveis, des d'Andorra Telecom, s'ha afirmat que ja es treballa en 4 projectes concrets, alguns d'ells, podrien obrir-se a fora de les nostres fronteres.

El ministre d'Economia, Jordi Alcobé, explica el canvi d'estatuts d'AT.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?