Sociedad

'Immersió' nocturna al dipòsit de l'aigua de Lleida

Els visitants reviuran durant la nit dels museus com era aquesta instal.lació del segle XVIII, associada ara al Museu de l'Aigua, quan estava ple i servia per subministrar les fonts de la ciutat.

El dipòsit de l'aigua de Lleida, del XVIII, subministrava d'aigua les fonts de la ciutat. Foto: web Museu de l'Aigua.

La projecció d'un video gravat per uns submarinistes a l'interior del dipòsit quan encara era ple i veure'n les imatges directament a les parets i les 25 columnes que el suporten serà una de les propostes més originals d'aquesta nit dels museus a la ciutat de Lleida, demà dissabte a la nit. I és que el visitant tindrà la sensació de reviure aquest espai com si hi estés submergit dins de l'aigua. La regidora de Cultura de la Paeria, Montse Parra, assegura que "veure la pel.lícula des d'un video és una visió del dipòsit. Però ser abaix, amb les projeccions a les parets, l'experiència ha de ser tremendament interessant. I el que nosaltres volem és seduir".

I seduir per atraure visitants als museus durant tot l'any i no només durant una nit, com la de demà dissabte quan aquests equipaments -set a la ciutat de Lleida- estaran oberts fins a la matinada. Amb aquest mateix objectiu el Museu de Lleida ha projectat un itinerari amb visites guiades que es fixarà en tot allò que té el Museu i que guarda relació amb el món del vi. "Des de tenalles que sabem que havien contingut vi fins a les àmfores, les pintures murals de la Pia Almoina o els objectes del vi sagrat, els calzes" que guarda aquest museu diocesà.

Música i fotografia

Música i video-art és la proposta de la Fundació Sorigué. Sis artistes i 9 obres amb diferents discursos conceptuals i narratius. Acompanyats per l'actuació del músic Conde Boira. Al Museu Morera, igual que al Museu de Lleida, es convidarà els visitants a un tast de vins. En el cas del Morera, la proposta que fan específica per aquesta Nit dels Museus es basa en un concurs de fotos de tots aquells que vulguin retratar diferents aspectes d'aquesta nit d'obertura museística a la ciutadania. I com que aquests dies el Morera té una exposició de retrats de Francesc Català-Roca, la idea també té a veure amb aquesta mostra. Segons el director del Museu d'Art Jaume Morera, Jesús Navarro, "volem veure com passa la gent la nit dels museus mitjançant la fotografia. Dels que hi participin, en triarem un guanyador i el convidarem a una visita a la Viña dels Artistes, que és qui posarà el vi al museu aquella nit, i també se li lliurarà un obsequi".

Nit de museus al territori

A la ciutat de Lleida, també participen a la Nit dels Museus de Lleida, el Caixaforum, amb visites guiades a la seva exposició d'obres del Museu del Prado, el centre d'Art la Panera, amb projecció de pel.lícules d'animació "stop-motion" que es van poder veure a l'Animac; i el Museu Roda-Roda, amb una visita guiada i demostrativa a la seva col.lecció. A la resta del territori també estaran oberts fins a la matinada els Museus de Vielha, La Seu, Solsona,Tàrrega, Cervera, Balaguer i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. L'objectiu: fer clients fixes els qui només s'hi apropin aquella nit, com reconeix el delegat de Cultura a Lleida, Josep Borrell.

Jesús Navarro, director Morera: "volem que la gent retrati com viu la nit dels museus".

00:39

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140516csrcsrcat_31.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Montse Parra, regidora Cultura: reviure el dipòsit ple serà una "experiència tremendament interessant".

00:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140516csrcsrcat_32.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00