Sociedad

8 de cada 10 locals comercials de Lleida ocupats

Un 83 per cent dels establiments comercials de la ciutat de Lleida estan ocupats. Segons un estudi de l'Observatori Eixos.cat, és una xifra que se situa per sobre d'altres ciutats catalanes com Tarragona, Reus o Granollers, on el percentatge de negocis buits és més alt.

Els serveis comercials encapçalen l'oferta de comerç a la ciutat de Lleida FOTO: ACN

L'atracció comercial que exerceix la ciutat de Lleida sobre gairebé tota la demarcació iuna part d'Aragóexpliquen, segons aquest estudi,que, malgrat la crisi, hi hagi pocs establiments buits. El director de l'observatori, David Nogué, explica que "creiem que Lleida funciona molt bé com a centre comercial i pol d'atracció d'activitat comercial de tota la província i també d'una àrea de l'Aragó".

Per barris, el Camp d'Esports és la zona de la ciutat on hi hamés locals ocupats, amb un 92 per cent, mentre queInstituts-Templers i Mariola són onhi ha més locals buits, amb una ocupació per sota del llindar del 80 per cent. Xifra que, segons l'observatori,suposa ja unrisc de desertificació comercial. Segons Nogué, és lo que "nomenem l'efecte persiana és com l'efecte dominó, que vol dir que comencen a tancar comerços i si no fas res per recuperar l'ocupació per sobre del 80 per cent, això va caient".

Segons aquest estudi, el Centre Històric es el principal pol d'atracció comercial de la ciutat, on es concentren més de la meitat de les botigues de productes no quotidians. El sector amb més presència a la capital del Segrià són els serveis comercials, com bancs o perruqueries i seguides dels equipaments per a la persona, sobretot roba i calçat.

David Nogué, de l'Observatori Eixos.cat: "creiem que Lleida funciona molt bé com a centre comercial i pol d'atracció"

00:17

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140519csrcsrcat_38.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00