Viernes, 03 de Diciembre de 2021

Otras localidades

Els advocats esperen un increment de sol·licituds de nacionalitat per matrimonis entre persones del mateix sexe

Arran la primera demanda presentada ahir per una resident

Almenys així ho creu l'advocada Maite Bourgeau, lletrada defensora de la resident andorrana que ha fet el primer pas per aconseguir la nacionalitat per aquesta via

Els advocats esperen un augment de sol•licituds de nacionalitat per matrimoni entre persones del mateix sexe arran la primera demanda presentada ahir a Govern per una resident.

Almenys així ho creu l'advocada Maite Bourgeau, lletrada defensora de la resident andorrana que ha fet el primer pas per aconseguir la nacionalitat per aquesta via. Bourgeau confirma que ja té sobre la taula més d'un expedient de situacions similars, o relacionades amb el registre civil que cal regularitzar, i així correspondre amb la realitat del país.

L'advocada del cas no dubta que Govern es veurà obligat a acceptar l'expedient, concedint la nacionalitat andorrana a la demandant, i més comptant amb la jurisprudència generada pel cas del gai vidu que podrà rebre la pensió gràcies a la sentència del Tribunal Superior, evitant així la possibilitat d'emparar-se en el trencament de l'ordre públic. Bourgeaud confia en que les institucions donin resposta a la petició. Del contrari s'haurà d'acudir a la via judicial.

La lletrada també expressa el desig que els polítics moguin fitxa i més quan s'apropa la data en què s'ha de votar la presa en consideració de la proposició de llei de modificació de la Llei qualificada del matrimoni.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?