Sociedad

En marxa el primer radar de tram

Aquest matí de dimarts es posa en marxa el primer radar de tram de les comarques gironines, entre Cassà de la Selva i Llagostera. Entre finals de 2014 i principis de 2015 també se n'instal·laran a la Nacional 2 entre Fornells de la Selva i Quart i a la variant de l'N2 de Girona, i cobriran els dos sentis de la marxa. Trànsit admet que el tram Cassà-Llagostera té escapatòries.

A l'esquerra, el punt d'inici del radar de tram. A la dreta, el de final - SCT

El nou radar fa una fotografia de la matrícula del cotxe quan passa per l'inici del tram a controlar i una altra quan arriba al final, i calcula si la mitjana de velocitat que ha mantingut el vehicle és correcta.

El primer radar de tram que entra en funcionament a Girona s'activa després de l'última rotonda de la C-65 a Cassà de la Selva i s'acaba 5 quilòmetres després, però serveix de poc per cotxes que vagin a Llagostera o que utilitzin algunes de les moltes sortides a camins i carreteres menors que hi ha.

El director del servei català de Trànsit, Joan Josep Isern, admet que els conductors tenen moltes alternatives, però no creu que això afecti al propòsit principal, que és conscienciar dels riscos que té l'excés de velocitat.

Aquest radar només fiscalitza els cotxes que van en direcció a la costa però els altres dos que hi ha previst instal·lar a la Nacional 2, entre Fornells i Quart i a la variant de Sant Daniel, controlaran els dos sentits de la marxa. Entre Fornells i Quart el tram a mesurar serà de quasi 5 quilòmetres i a la variant serà de 3.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00