Domingo, 24 de Enero de 2021

Otras localidades

El diari Mes Andorra surt en blanc en protesta per la proposició de llei que "limita el dret a la informació"

Els editors argumenten treure en blanc només una de les dues capçaleres que publiquen "per garantir el dret de la informació dels lectors"

Portada del diari Mes Andorra, en blanc

Portada del diari Mes Andorra, en blanc / Ràdio SER Andorra

Han decidit fer-ho ara just quan finalitza el termini de presentació d'esmenes per generar debat social

Els lectors del diari gratuït "Mes Andorra" s'han endut avui una bona sorpresa: l'edició apareixia en blanc, sense cap més informació que un titular i un editorial en el què manifesta la seva protesta contra la proposició de llei de protecció civil de l'honor,un text que al seu entendre "limita el dret a la informació".

La capçalera del grup La Veu del Poble ha publicat avui una edició absolutament insòlita. Cap altre diari ni a Andorra ni al nostre entorn immediat ha tret al carrer un diari en blanc en senyal de protesta per una llei que pot afectar la llibertat d'expressió i d'informació.

L'editor del Mes Andorra, Carles Naudí, ha explicat a la SER que la decisió "fa setmanes que està presa", que s'havia consultat amb la direcció i la gerència i que "s'ha decidit fer avui perquè la llei ja està a tràmit parlamentari i en periode d'esmenes". De fet dimarts vinent finalitza el termini.

Naudí ha reconegut que fer una altra acció, com ara una dura editorial, "no hagués tingut mai el mateix impacte". Ha volgut aclarir que s'ha fet només en una de les dues capçaleres (l'altra és el també gratuït Bondia) "per garantir el dret a la informació dels lectors". L'editor ha assegurat que ha rebut nombroses mostres de suport i felicitacions per la iniciativa "que pretén fomentar el debat i la reflexió a l'entorn d'una llei que, tal i com està proposada, pot afectar seriosament la lliberat d'expressió". Naudí també ha aclarit que l'empresa no es mostra constrària a protegir el dret a l'honor, la intimitat i la imatge però sí a fer-ho sense trepitjar altres drets fonamentals com "la llibertat d'empresa, la llibertat d'informació i la llibertat d'expressió".

Carles Naudi, editor del Mes Andorra, explica perquè s'ha decidit publicar avui el diari en blanc

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?