Sociedad

Oriol Junqueras: "El percentatge necessari és 50% més un vot"

Junqueras discrepa de CiU i abaixa el llistó per donar per guanyadora la independència a la consulta

El presidente de Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol JunquerasACN

Segons el President d'ERC, n'hi hauria prou amb que el Sí-Sí aconseguís la meitat dels vots més un. Ho diu poc després que Convergència reclamés un 55% dels vots per aconseguir la legitimitat internacional.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, Junqueras repassa els referèndums d'independència celebrats a Quebec, Irlanda, Noruega o Islàndia. També els que regularment es fan a Suïssa per concloure que si a tots aquests llocs les normes diuen que per guanyar s'ha de tenir el 50% dels vots més un no tindria sentit apujar-se el llistó en la consulta catalana.

Más información

Fins després de l'estiu no es decidirà com s'han d'interpretar els resultats però es preveu un nou conflicte a la vista amb Convergència i Unió, després que la setmana passada, el president del grup parlamentari Jordi Turull fixés un mínim de 50% de participació i un 55% dels vots a favor de la independència per assolir reconeixement internacional.

Oriol Junqueras: "El percentatge necessari és 50% més un vot"

00:20

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140623csrcsrcat_16.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00