Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 26 de Enero de 2020

Otras localidades

6.057 euros per cada alumne que estudiï en castellà a la privada

És el càlcul que fa el ministre Wert del que haurà de pagar la Generalitat per finançar l'educació dels alumnes que hagin d'anar a un centre privat perquè volen estudiar en castellà

El ministro José Ignacio Wert, durante su intervención en el debate del proyecto de Presupuestos Generales del Estado para 2014 que se celebra en el Congreso de los Diputados /

Wert assegura que és un càlcul raonable i que s'ha fet sobre la referència del que costa escolaritzar un alumne al sistema públic

El ministre, José Ignacio Wert, justifica l'ensenyament en castellà a Catalunya dient que "no és una qüestió de números, sinó de drets". Ha contestat així diversos diputats que han recordat al ministre que a Catalunya hi ha molt pocs alumnes que vulguin el castellà com a llengua vehicular.

José Ignacio Wert, ha explicat que els 6.057 euros per alumne que haurà de pagar l'administració és l'equivalent al cost d'una plaça en un centre públic: "és un varem que ens sembla raonable" ha dit el ministre d'Educació.

En aquest cas, el Govern espanyol avançarà el pagament de l'escolarització d'aquests alumnes. Posterioriment, l'import total serà descomptat del finançament autonòmic de Catalunya.

Des de les files de Convergència i Unió i del PSOE han criticat la decisió del ministre perquè, d'una banda, no es respecta l'autonomia dels centres si són obligats a impartir més hores en castellà, i també perquè consideren que el ministre està obsessionat amb acabar amb l'escola catalana, recordant el rebuig que aquesta decisió ha generat entre la comunitat educativa a Catalunya.

El Consell d'Estat, en un dictamen sobre la proporció del castellà a les escoles, ja es va mostrar contrari a que les autonomies hagin de finançar un centre privat a aquells alumnes que vulguin estudiar en castellà i no tinguin oferta.

Ensenyament veu "improvisació"

Fonts del departament que lidera la consellera Irene Rigau han recordat que el Consell d'Estat va emetre un dictamen en què va demanar al ministre José Ignacio Wert "reconsiderar en el seu conjunt" el decret que desplega la disposició addicional 38 de la LOMCE.

Les mateixes fonts afegeixen que la posició del Ministeri "evidencia que no coneixen la realitat del país", tant pel que fa al territori com a l'ús de les llengües.

A més, el Departament d'Ensenyament ha recordat que aquest decret s'havia d'aprovar abans de les preinscripcions però que encara està pendent. Per a la Conselleria, això demostra "canvis de parer" per part del Ministeri d'Educació.

CiU acusa el Ministre WERT de tenir fixació ideològica contra la immersió lingüística

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?