Sociedad

El Cas Mercuri esquitxa alcaldes de tots els partits polítics

La jutge investiga els presumptes sobresous que hauria pagat la Federació de Municipis de Catalunya als 44 alcaldes de la comissió executiva quan Manuel Bustos presidia aquesta entitat

L'alcalde de Sabadell, Manel Bustos, entra al jutjat per declarar respecte del cas MercuriACN

Es tracta de diestes i desplaçaments fixes que cobraven cada més aquests 44 càrrecs, encara que no féssin cap tipus d'activitat relacionada amb la Federació.

Aquests presumptes sobresous es van descobrir analitzant la documentació que es va intervenir a la Federació de Municipis de Catalunya quan es va imputar el seu expresident i exalcalde de Sabadell, Manel Bustos.

Segons fonts consultades per la SER, es va veure que la quarentena de membres que formen el comitè executiu de la Federació cobraven una quantitat fixe per dietes i desplaçaments.

Más información

Quan els Mossos van contrastar això amb la seva activitat, van adonar-se que molts dels mesos que havien rebut aquesta retribució aquests alcaldes no havien fet cap activitat per la Federació, perquè no hi havia programada cap reunió.

La jutge considera que aquestes retribucions podrien constituir un sobresou encobert perquè els alcaldes que les rebien ja cobraven un sou del seu Ajuntament.

A més els investigadors haurien constatat que en el cas del President de la Federació, hi hauria un doble sobresou, perquè no només cobrava aquestes dietes i desplaçaments sinó que presentava a banda altres tiquets de menjars, gasolina i transport per cobrar-los.

Com que part del finançament de la Federació són lesaportacions de diner públic que fan els consistoris, la jutge considera que podría constituir un delicte de malversació de fons.

La Federació ha emès un comunicat on assegura que "en cap cas" s'han malversat diners públics, ni s'han comés "il·legalitats" en l'assignació de dietes de l'entitat, que recorden que té part de capital privat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00