Sociedad

L'alcalde accidental de Torredembarra trenca el pacte de govern

El pacte de govern ha saltat pels aires. El regidor que exercia d'alcalde ha estripat l'acord de govern tripartit i ha anunciat que ho deixa. El relleu l'agafarà previsiblement la primera tinent d'alcalde, la convergent, Francisca Felguera. Al seu torn, el regidor del PP, José Oviedo també ha dimitit.

L'alcalde accidental de Torredembarra ha trencat el pacte govern deixant a CiU i PP en minoria. El regidor del Grup indenpendents de Torredembarra, Ignasi Duran, també detingut i imputat en el cas de presumpte corrupció que esquitxa el municipi, ha deixat les funcions d'alcalde accidental que va assumir divendres després de la detenció i empresonament de l'alcalde Daniel Masagué. La marxa de Duran, que va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar dijous a la nit davant el jutge, deixa en minoria els grups que actualment formen el govern, amb vuit regidors, pels nou que sumen els partits de l'oposició PSC, ERC, Alternativa Baix Gaià, Associació Democràtica Torrenca i, ara també, Grup Independents per Torredembarra.

Más información

Fonts del consistori asseguren que durant el dia d'avui està previst signar un nou decret perquè les funcions de l'alcalde passin, previsiblement, a mans de la primera tinent d'alcalde, Francisca Felguera, que també va ser detinguda en l'operació de la Guàrdia Civil de dijous i va sortir divendres a la tarda en llibertat amb càrrecs després de declarar en seu judicial.

El regidor del PP José Oviedo dimiteix

Després que el PP l'hagués suspès cautelarment de militància, el regidor José Oviedo, segon tinent d'alcalde i regidor de governació ha renunciat a la seva acta al'Ajuntament per demostrar la seva innocència i defensar la seva "honorabilitat". Ha assegurat en un escuet comunicat que "No vull perjudicar amb tot aquest procés ni al municipi de Torredembarra ni al Partit Popular, i per això crec que el millor que puc fer és entregar l'acta de regidor."

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00