Sociedad

El Barcelona confirma el fitxatge de Luis Suárez

El F.C. Barcelona ha anunciat oficialment l'acord amb el Liverpool per la contractació del davanter uruguaià, que serà blaugrana les pròximes cinc temporades

El F.C. Barcelona ha anunciado en sus redes sociales la contratación del delantero uruguayo procedente del Liverpool.@FCBarcelona_es

El davanter uruguaià és el quart jugador que arriba aquest estiu a Barcelona després dels metes Marc André Ter Stegen i Claudio Bravo, així com el migcampista croat Ivan Rakitic.

El controvertit Suárez, de 27 anys, ha estat el màxim golejador de la Premier aquesta temporada i comparteix amb Cristiano Ronaldo la 'Bota d'Or' d'aquesta campanya en haver aconseguit 31 gols.

Les vendes en les últimes setmanes de Cesc Fàbregas al Chelsea (36 milions amb incentius) i especialment la d'Alexis Sánchez a l'Arsenal (42,5 amb bonus) han resultat fonamentals per tancar l'operació.

Más información

El Barça necessitava fer caixa amb aquests dos jugadors i ha obtingut la liquiditat que necessitava per portar l'uruguaià, un futbolista destacat en el mundial, a causa de la dura sanció que l'ha imposat la FIFA després clavar una mossegada al central italià Chielini.

Els blaugrana ja seguien a Luis Suárez des que fa vuit temporades va aterrar al Groningen holandès. Posteriorment va signar per l'Ajax d'Amsterdam i per una raó o per una altra, el Barça no acabava de donar el pas i la possibilitat es va esfumar amb la contractació de Suárez pel Liverpool anglès.

No obstant això, l'arribada a la banqueta de Luis Enrique i la necessitat imposada des de la directiva de Josep Maria Bartomeu de regenerar un equip endormiscat han propiciat l'operació que, després de la signada l'any passat amb l'arribada de Neymar, serà la segona més elevada de la història del club català.

Amb el fitxatge de l'uruguaià, el Barcelona recupera la figura d'un 9 golejador que completarà el flanc ofensiu i alliberarà l'argentí Leo Messi de la necessitat de monopolitzar l'atac culer, a l'espera de l'eclosió del brasiler Neymar, més tímid que determinant en el seu primer any a Espanya.

31 gols i una Bota d'Or són el principal argument d'un davanter qüestionat per la mossegada al defensor italià Giorgio Chiellini en la fase de grups del Mundial de Brasil i la consegüent sanció imposada per la FIFA: l'uruguaià estarà allunyat quatre mesos dels terrenys de joc.

L'uruguaià ha de complir la seva sanció de nou partits de suspensió i quatre mesos d'inhabilitació per a tota activitat relacionada amb el futbol, segons ha afirmat aquest dijous la Comissió d'Apel · lació de la FIFA en rebutjar el recurs presentat pel davanter del Liverpool i l'Associació Uruguaiana de futbol (AUF).

Els termes de la decisió presa per la Comissió d'Apel · lació de la FIFA van ser comunicats al jugador i a l'Associació Uruguaiana de Futbol i deixen en ferm les sancions al davanter decretades el 25 de juny passat per mossegar al defensor italià Giorgio Chielini en un partit de la tercera i última jornada fase de grups.

En el seu comunicat, la Comissió d'Apel · lació admet que la seva decisió "no és encara final i vinculant doncs una apel · lació davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) és possible (de conformitat amb l'article 67 paràgraf 1 dels Estatuts de la FIFA)" .

Luis Suárez és el quinzè uruguaià que vestirà la samarreta del Barça. Se l'espera la propera setmana per sotmetre a una revisió mèdica i serà presentat segurament dimecres que ve.

'El Larguero' (1ª parte / 03-07-2014): El Barcelona y el Liverpool llegan a un acuerdo por Luis Suárez

37:42

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140704csrcsrdep_1.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00