Sociedad

Senglars a la platja

Un grup de senglars ha sorprès els banyistes a la platja de Cadaqués. És un exemple més de la sobrepoblació d'aquesta espècie que cada cop es mostra més descarada

SANDRA DAIDER (INSTAGRAM)

L'excés de senglars ha obligat, fins i tot, a fer batudes a la ciutat de Girona

La Generalitat s'ha vist obligada a desplegar un pla de xoc davant la sobrepoblació de senglars que ens deixa imatges com la d'aquest grup a la platja de Cadaqués.

De fet, aquests animals volten sense gaire problemes pels barris de la ciutat de Girona, molt a prop del centre, de manera que se'ls pot veure a la Devesa o a tocar del pavelló de Fontajau.

Más información

El Departament d'Agricultura ha hagut de modificar la normativa per permetre als agents rurals que facin batudes fora de temporada a les àrees de caça privada, si les colles de caçadors que les gestionen no tenen prou capacitat per reduir l'excés de senglars.

Si una d'aquestes batudes es fa a una àrea de caça privada que no formi part de la Federació Catalana de Caça, la Generalitat passarà després la factura als seus propietaris.

La població de senglar s'ha multiplicat per set en els últims anys provocant importants destrosses als camps. A més del senglar, aquesta mesura s'aplicarà també en cas de sobrepoblació de cabirols o conills, dues espècies que en excés també causen problemes a l'agricultura i la ramaderia.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00