Sociedad

Caixabank i Banc Santander es quedaran amb CX

Ja s'ha confirmat que durant el dia d'avui presentaran al FROB una oferta per aconseguir l'entitat rescatada amb 12 mil milions dels contribuents

La seu de Catalunya Caixa a BarcelonaCADENA SER

A aquestes dues ofertes s'espera que se n'hi sumi una altra de Societé General. El BBVA decidirà aquesta tarda si també presenta oferta, però l'opció que fonts financeres apunten com la més potent és la de Caixabank, que posarà 3.000 milions d'euros per fer-se amb CatalunyaCaixa.

Más información

Una oferta econòmica potent per fer-se amb una entitat que arriba al dia d'avui sanejada després d'haver separat del negoci principal les parcel·les que podien allunyar els postors interessats en quedar-se CatalunyaCaixa. A més, el FROB té previst cobrir pèrdues per valor de 270 milions d'euros al comprador de l'entitat. Caixabank veu en d'adquisició la possibilitat de fer-se amb els clients de la que era la segona Caixa més important de Catalunya, d'aquí l'oferta de 3.000 milions d'euros,i el principal inconvenient que ha detectat el Consell d'Administració és l'excés de xarxa d'oficines que hi ha a Catalunya. Jordi García, secretari d'acció sindical de CCOOa Catalunya, espera que qui es quedi amb l'entitat respecti l'ocupació.

Al marge de Caixabank, el Banc de Santander també opta a quedar-se amb CatalunyaBanc. Té al seu favor la menor presència en territori català, de manera que el seu desplegament podria quadrar millor a l'àmplia xarxa d'oficines de CatalunyaCaixa. En el sector financer també es dóna per pràcticament segur que Societé General també presentarà una oferta al FROB per l'entitat nacionalitzada. I fins a última hora, el BBVA no acabarà de decidir si també presenta una oferta.

L'entitat ha estat present en el procés que acaba avui però fins aquesta tarda no prendran una decisió. Al BBVA li van adjudicar Unnim i d'entrada ja té una xarxa d'oficines àmplia a Catalunya. El nom del nou propietari de CatalunyaCaixa no el coneixerem avui. Si hi ha una oferta molt millor que la resta, el FROB adjudicarà la propietat entre dilluns i dimarts. Si no, s'entraria en una mena de segona ronda per millorar ofertes i el nou propietari es podria conèixer dijous vinent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00