Sociedad

S'estrenen les zones d'emergència cinegètica

Entre aquest mes i el proper el Departament d'Agricultura declararà per primera vegada zones d'emergència cinegètica per reduir l'excés de senglars, conills o altres animals

Els Agents Rurals fer batudes pel seu compte dins les àrees de caça quan aquests animals destrossin conreus o suposin un risc per les persones.

El Departament d'Agricultura reconeix que les més de mil batudes extraordinàries que fa cada any no redueixen el nombre de senglars i per això aquest estiu estrenaran les zones d'emergència cinegètica. En concret, en delimitaran una a bona part de Girona i un altra al nord de Barcelona. Allà, els Agents Rurals podran fer batudes sense que els titulars de les àrees de caça privades ho autoritzin. Ho ha explicat a SER Catalunya el Subdirector General d'Activitats Cinegètiques, Jordi Ruiz.

Más información

Aquest sistema l'activarà Agricultura quan l'excés de senglars destrossi camps o suposi un risc per la població. Hauria d'evitar escenes com la del grup de senglars que la setmana passada prenia el sol i es remullava a una platja de Cadaqués. Segons Ruiz, els senglars estan perdent la por a les persones i n'hi ha que fins i tot s'han tornat manyacs. A la Plana de Lleida i Camp de Tarragona, es declararan zones d'emergència cinegètica per fer batudes de conills; i als voltants de Barcelona i Tarragona ciutat, per reduir l'excés de tudons.

Tal i com va avançar aquesta redacció, si aquestes batudes es fan dins d'àrees de caça privades federades, el cost és zero. Però si les àrees on es fan les batudes no pertanyen a la Federació Catalana de Caça, paga el titular de l'àrea. Tot i que, segons Ruiz, són molt poques les àrees no federades. En concret, el 86% de les àrees són privades i d'aquestes, només dues de cada 10 no estan federades.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00