Sociedad

Cas Mercuri: La jutge imputa els alcaldes

La quarantena d'alcaldes de la Federació Catalana de Municipis investigats per haver cobrat dietes i desplaçaments irregulars estan tots citats a declarar el mes de setembre per un delicte contra l'administració pública

Manuel Bustos després de declarar davant del jutge al maig de 2014ACN

Els mossos calculen que es van embutxacar 180.000 euros.

La notícia ha saltat amb un tuit de l'alcalde de Mataró, Joan Mora que en el seu compte personal ha escrit: "Estic molt disgustat. M'acaben de comunicar la imputació pel tema de la Federació. Demostraré que no he fet res mal fet i que és una injustícia".

Más información

S'ha sabut per fonts del partit que els alcaldes d'ERC, Iniciativa i CIU també han estat imputats. La jutge va per feina ja que alguns han estat citats per aquí pocs dies, a principis d'agost. No se'ls imputa per cap delicte concret, la idea és que compareguin amb assistència lletrada i més endavant es tipificarà la responsabilitat de cadascú. ERC, Iniciativa i CIU confirmen també la imputació dels alcaldes que haurien cobrat aquestes dietes durant la seva etapa a la Federació Catalana de Municipis.

Els 44 alcaldes sota sospita per possibles sobresous van arribar a cobrar 180.000 euros en dietes i desplaçaments durant els últims dos anys que Manel Bustos va presidir la Federació de Municipis de Catalunya. La jutge de Sabadell sospita que es tractava de sobresous encoberts, perquè no es corresponien amb cap activitat. Entre els batlles sota sospita hi ha una diputada al Congrés i dos al Parlament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00