Martes, 26 de Enero de 2021

Otras localidades

El grup Borges inverteix un milió per produir pistatxos al Segarra-Garrigues

L'objectiu és collir 100 tones per any en 50 hectàrees que l'empresa té a Tàrrega. Els arbres es plantaran a l'hivern i es començarà a collir d'aquí a 8 anys

El grup Borges inverteix un milió per produir pistatxos al Segarra-Garrigues

La finca de Tàrrega on el grup Borges plantarà 50 hectàrees de pistatxos. -foto: ACN-

Borges Mediterranean Group de Tàrrega invertirà un milió d'euros en la conversió de 50 hectàrees de secà de Tàrrega en una finca de conreu de pistatxos que regarà del canal Segarra-Garrigues. L'objectiu és arribar a collir 100 tones l'any en aquesta finca.

Centrant el mercat en l'Estat espanyol, que a dia d'avui importa el 95% del pistatxo que consumeix, el Grup Borges vol augmentar la producció d'aquest fruit fins assolir els 2.000 quilos per hectàrea. Segons explica el conseller delegat del grup, Josep Pont, el pistatxo "fonamentalment ve de Califòrnia i l'Iran i creiem que es poden anar a buscar un rendiment de 2.000 quilos per hectàrea. Per tant, amb 50 hectàrees podem treure'n unes 100 tones".

Aquesta producció serà possible gràcies a que la finca regarà del Segarra-Garrigues, que prendrà un nou impuls amb aquest projecte. De fet, l'empresa ha signat un conveni amb el departament d'Agricultura en que es compromet a ajudar a altres productors que vulguin apostar per aquest conreu.

Josep Pont (Grup Borges): podrem assolir "les 100 tones" de rendiment en aquesta finca de pistatxos.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?