Sociedad

Ada Colau reclama lloguer social pels pisos buits

La impulsora de la plataforma Guanyem Barcelona, Ada Colau, vol obligar les grans immobiliàries i els bancs a posar en lloguer social els seus pisos buits

'ADA COLAU'CADENA SER

En una entrevista a SER CATALUNYA, assegura que una de les primeres mesures que prendria és fer una auditoria del parc d'habitatge a la capital catalana

Más información

L'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca assegura que l'habitatge és una de les principals emergènciesa Barcelona i vol posar-hi solució. Colau reconeix que l'ideal seria construir més pisos públics de protecció oficial, però admet que per aixòcaldrà temps. Per aquest motiu, si Guanyem arriba a l'alcaldia, una de les primeres mesures quevol prendre és elaborar un mapa amb tots els pisos buits de la ciutat.Segonsafirma en declaracionsa SER CATALUNYA, l'objectiu ésforçar els bancs i les inmobiliàries a posar-los en lloguer social: "hauríem de fer un cens de quants pisos buits hi ha i un mapa de la propietat immobiliària per demostrar que sempre se'ns ha volgut vendre que és un tema de petits propietaris i en canvi tots sabem que hi ha grans propietaris, grans immobiliàries, grans bancs que acumulen gran part dels pisos buits. I és d'aquests pisos buits que estem parlant, que són aquests els que s'haurien de posar immediatament en lloguer social, perquè el dret a l'habitatge ha d'estar per sobre del dret a l'especulació"

Molts dels partits tradicionals són crítics amb propostes com aquestes. Argumenten que les noves formacions, com Podem o Guanyem Barcelona, les poden fer perquè mai han governat però que, a la pràctica, seria irresponsableaplicar-les. Colauno accepta lliçons deaquells qui, assegura, han portat els ciutadans ala ruïna més absoluta: "aquests partits ens han portat al desastre. Han fet unes polítiques públiques que avui estan amenaçant la vida i la dignitat dels drets més fonamentals que més havien costat conquerir. Les propostes que impulsa 'Guanyem Barcelona' i altres experiències similars que s'estan fent arreu de Catalunya i de l'estat, estan partint de pràctiques ciutadanes que demostren que la ciutadania va per davant de les institucions en molts temes"

A Guanyem Barcelona li falta 1.700 signatures de suport per arribar a les 30.000 que es va proposar assolir abans de setembre.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00