Jueves, 02 de Febrero de 2023

Otras localidades

2 de cada 5 joves que treballen, amb contractes d'un mes o menys

Ho denuncia el col·lectiu de joves de la UGT, Avalot, que ho ha presentat en un informe on també es diu que els joves "treballen per ser pobres"

La portaveu nacional de l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, Afra Blanco

La portaveu nacional de l'Avalot-Joves de la UGT de Catalunya, Afra Blanco / ACN

A més de la denúncia principal dels joves menors de 30 anys amb contractes de durada igual o inferior a un mes, afirmen que 9 de cada 10 persones d'aquesta franja d'edat que treballa ho fa de manera temporal.

Els joves del sindicat denuncien la precarietat de les feines dels menors de 30 anys. Segons l'informe que han presentat, el 93% dels contractes que es van signar durant el 2013 a joves menors de 25 anys van ser temporals.

També critiquen l'augment de les contractacions d'una durada d'un mes, que suposen gairebé la meitat del total de les signades durant el 2013 en aquesta franja d'edat. Afra Blanco, portaveu nacional del col·lectiu Avalot, joves de la UGT de Catalunya, afirma que els joves se senten enganyats davant d'aquesta situació.

Blanco ha demanat que la Generalitat, les patronals i els sindicats treballin per afavorir la feina estable i de qualitat entre el col·lectiu de joves catalans. A més, ha reclamat que el govern espanyol retiri la reforma laboral ja que considera que afavoreix la contractació temporal precària i que redueix els controls als empresaris.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?