Sociedad

La policia creu que Martorell va espiar una política rival

Un informe de la Policia Nacional al que ha tingut accés SER Catalunya identifica l'exdirector de Presons com la persona que va encarregar espiar Montserrat Turu a Método 3

El director general d'Institucions Penitenciàries, Xavier MartorellACN

Un informe de la Policia Nacional assegura que l'exdirector de Presons, Xavier Martorell, va encarregar un espionatge sobre una rival política de Sant Cugat a l'agència de detectius Método 3. A Martorell l'investiguen per aquest suposat espionatge polític i per haver gastat diners del Barça en d'altres encàrrecs similars quan era responsable de seguretat del club.

L'informe, al que ha tingut accés SER Catalunya, vincula l'exdirector de presons amb l'espionatge a la política Montserrat Turu a través dels encàrrecs que va fer Martorell a Método 3 quan era cap de seguretat del Barça.

Más información

Diu que als registres de l'agència mai s'identificava com a client el club blaugrana, sinó una altra consultoria, "M3 Consultoria", que és la mateixa que es vincula a l'espionatge a Turu.

A més, en aquest mateix registre, la persona que apareix com a contacte de la investigació sobre Turu és algú anomenat "Xavi", segons l'informe.

Amb totes dues coses, la Policia arriba a la conclusió que és Martorell "qui encarrega" espiar Turu i que l'agència de detectius "va obtenir dades" sobre la dona.

El que no determina l'informe és si el resultat de l'espionatge es va arribar a comunicar ni com es va pagar, perquè no han trobat cap correu electrònic a Martorell ni "una factura".

L'exdirector de presons va negar ahir als jutjats haver espiat Turu. Segons fonts judicials, va reconèixer que havia encarregat treballs a Método 3 com a cap de seguretat del Barça però per temes del club i que com era un bon client alguns no els hi havien cobrat.

L'advocat de Turu, Rubén Romero, sospita que es podria haver tractat d'un favor i ha demanat que la investigació es derivi a l'altre jutjat que està investigant els encàrrecs de Martorell quan treballava pel Barça.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00