Sociedad

Valls ho prepara tot per la consulta del 9N

L'ajuntament de la capital de l'Alt Camp ja ha fet la reserva d'espais i meses. És el primer ajuntament català que fa aquest gest, després que el president Mas signés dissabte el decret de convocatòria.

Els regidors de Valls durant la votació de la moció a favor de la consulta.ACN

Valls vol tenir-ho tot a punt de cara a la consulta del 9N. És per això que, just dos dies després que el president de la Generalitat signés el decret de convocatòria, la Junta de Govern Local ha autoritzat la reserva de meses i espais.

És el primer consistori que fa aquest gest. Segons l'alcalde, Albert Batet, "hem de facilitar que aquell dia hi hagi el màxim de garanties per poder anar a les urnes i que tots els ciutadans puguin expressar lliurement la seva opinió". La mecànica, com ara a quants llocs es podrà anar a dipositar la papereta, serà molt similar a les darreres convocatòries electorals: "la màxima responsabilitat dels alcaldes és facilitar la democràcia".

L'ombra de l'actuació del Tribunal Constitucional plana allargada sobre el decret de convocatòria. En aquest sentit, el batlle diu que cal fermesa : "el president té molt clar el procediment i l'estratègia que cal seguir". Insta també als consistoris a anar al darrere del que dictin la Generalitat i el Parlament.

Más información

874 ajuntaments de tot Catalunya han aprovat mocions a favor de la consulta. Un dels darrers a fer-ho va ser el de Tarragona, que s'hi va sumar divendres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00