Sociedad

Francesc Vallès: 'Els catalans hem de poder votar'

El portaveu adjunt del grup socialista al congrés dels diputats i primer secretari de l'agrupació local de Reus, Francesc Vallès, assegura que el poble de Catalunya necessita expressar les seves voluntat, i que qualsevol canvi en el marc de la convivència amb l'Estat Espanyol passa per consultar la ciutadania.

Francesc Vallès, als estudis de Ràdio ReusMARC CÀMARA

Són declaracions de Vallès a SER Catalunya on també assegura que la llei de consultes aprovada pel Parlament de Catalunya és plenament legal i constitucional atenent al dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

Más información

Francesc Vallès assegura que els catalans 'hem de votar per expressar les nostres inquietuds'. Ho ha dit en una entrevista a l'Hora Camp de Tarragona on també assegura que 'el govern espanyol ha d'entendre que el poble català ha de poder votar'. És aquí on continua dient que 'el PSOE ha entès que cal un canvi en el marc de convivència, en aquest cas una reforma de la Constitució Espanyola', un canvi que, segons creu 'no es pot aplicar sense que els catalans siguem consultats'. 'Aquí no hi haurà una situació òptima si no es pot votar', conclou.

Vallès, professor de Dret Constitucional a la Universitat Autònoma de Catalunya, també considera que 'la llei de consultes és plenament legal i constitucional'. Afegeix que 'l'únic que queda ara és saber si el decret de convocatòria de la consulta de cara el proper 9 de Novembre és constitucional o fins i tot si és legal'. Ara bé, el primer secretari dels socialistes a Reus assegura que 'el debat és ara en una plana jurídica i cal retornar-la al terreny polític'.

Francesc Vallès considera que 'cal explicar què ens passarà sigui quin sigui el futur', i per això demana que s'aclareixin molt bé com quedarien les coses en una hipotètica independència de Catalunya: 'a mi no em fa por parlar d'independència. Parlem-ne! Però ho hem de fer amb tota la informació. Qui pagarà, per exemple les pensions en una Catalunya independent? Això el poble necessita saber-ho'. Ara bé, Vallès també demana saber 'què passarà si ens quedem tal i com estem avui en dia'.

HORA CAMP DE TARRAGONA "Tenim 4.000 famílies a Reus que ja no reben cap tipus d'ingrés".

25:36

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20140929csrcsrcat_31.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00