Sociedad

Pagarem el Castor durant 30 anys

El Consell de Ministres aprova paralitzar l'activitat del Projecte Castor i indemnitzar l'empresa responsable amb 1.350 milions d'euros.

Imagen de las obras de instalación de la plataformade pozos del proyecto CastorACN

El govern central paralitza definitivament el projecte gasista situat al davant de la costa de les Terres de l'Ebre i que fa un any va provocar una onada de terratrèmols al sud de Catalunya i al nord de la Comunitat Valenciana, alguns dels quals van superar els 4,5 graus a l'Escala de Richter.

La decisió l'ha pres aquest divendres el Consell de Ministres, que ha aprovat un decret llei que accepta, definitivament, l'extinció de la concessió de la plataforma Castor a Escal UGS. Un acord que preveu que l'empresa sigui indemnitzada amb 1.350 milions d'euros. Els diners els avançarà primerament Enagás, empresa que actua com a transportista de gas, i en darrera instancia els consumidors, que hauran de sufragar aquesta quantitat durant els propers 30 anys.

Más información

Segons ha informat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, es posa en 'hibernació' el magatzem i el gestor tècnic Enagás es farà càrrec del manteniment de les instal·lacions, de les quals es prohibeix, almenys de moment, l'extracció de gas natural. De fet, el govern espanyol no opta pel desmantellament i obra la porta a que la situació es reverteixi en el futur si es donen unes condicions segures.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00