Sociedad
REUS

El Gaudí Centre reusenc es renova amb tecnologia mapping indoor

El Gaudí Centre es convertirà en el primer espai museístic del país en comptar amb un espectacle audiovisual basat en tecnologia mapping indoor

Imatge digital de com serà la nova planta del Gaudí Centre de Reus / Cedida

Reus

Aquesta tecnologia permetrà, a partir d’efectes especials, que la projecció es converteixi en un espectacle que sobrepassi el pla real de la pantalla a fi que l’experiència de la visita sigui més atractiva. L’Agència de Promoció de Ciutat i l’Ajuntament de Reus inicien les obres de renovació de la primera planta del centre per obrir l’Espai Gaudí i el Modernisme de Reus, un projecte dedicat a l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, peça clau per entendre el Modernisme a Reus.

El projecte de reforma es dividirà en tres àmbits. El primer, anomenat De Gaudí al Modernisme, té com a objectiu apropar al visitant el Gaudí més personal. Es modificaran les tres vitrines actuals per fer una nova presentació expositiva dels objectes i continguts relacionats amb l’arquitecte i es crearà una nova part per introduir el moviment modernista. El segon àmbit s’anomena Els somnis del Modernisme i serà el més impactant i ambiciós de la reforma ja que inclourà un espectacle multimèdia immersiu pioner que combina les tècniques de mapping indoor sincronitzat amb efectes d’il·luminació i de so. L’espai comptarà amb una gran pantalla de 3 trams, de 15 m d’amplada i 3 d’alçada, de forma envolvent i que tindrà una trama física superposada a la pantalla i un espai escenogràfic retro-il·luminat. El darrer àmbit, Reus, ciutat modernista, serà l’espai més participatiu pels visitants ja que te com a objectiu divulgar l’oferta modernista reusenca a través de la interacció del visitant.

El Gaudí Centre ha estat, des de la seva inauguració el 25 de juny de 2007, un importantíssim punt turístic de la ciutat de Reus que l’ha permès situar com a ciutat-referència en el món Gaudí. La renovació, que respon als suggeriments de les enquestes dels propis visitants, pretén ser un salt qualitatiu per al centre que permeti millorar el contingut expositiu de l’espai, incrementar el número de visitants al centre i a la ciutat, fomentar la visita posterior al patrimoni modernista i posar en valor la figura de Domènech i Montaner i la seva relació amb el Modernisme de Reus.

El centre reusenc d’interpretació sobre la vida i l’obra de Gaudí ha rebut, des de la seva obertura, més de mig milió de visitants. En set anys, el Gaudí Centre ha estat reconegut amb el Diploma Turístic de la Generalitat per la seva contribució al foment del Turisme a Catalunya i amb el premi Alimara que atorga el Centre d’Estudis Turístics de Barcelona. A més, compta amb els Certificats d’Excel·lència dels anys 2013 i 2014 del portal turístic Trip Advisor, certificats que atorguen els mateixos visitants.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00