Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 17 de Agosto de 2019

Otras localidades

Una nau de l'antiga fàbrica del Vapor Vell acollirà el seguici popular

L’Ajuntament de Reus enllestirà aquest mes de Novembre l’adequació de l’antic Vapor Vell on es guardaran i es preservaran els diferents elements del seguici festiu de la ciutat

Imatge de la planta baixa, remodelada, del Vapor Vell /

El seguici festiu de Reus es muda a finals d’any a una nau de 480 metres quadrats ubicada al carrer del Vapor Vell. De fet, és una de les naus del conjunt arquitectònic de l’antic edifici de la fàbrica La Manufacturera de Algodón, que fa molts anys que es destinava a usos comercials. Aquest edifici, que dóna nom al carrer, data del 1855 i sempre s’ha conegut, popularment, com el Vapor Vell.

L’Ajuntament de Reus ha decidir adequar la nau per convertir-la en un magatzem per guardar-hi el seguici festiu de la ciutat. No tots els elements ‘dormiran’ en aquest espai, només aquells que són de titularitat pública o aquells que les seves entitats així ho hagin volgut. Per exemple, s’hi ubicarà els Gegants de Reus, l’Àliga de Reus o el Lleó de Reus, per parlar d’alguns elements del bestiari, però també els vestuaris del Ball de Cercoletes de Reus i el Ball de Gitanes de Reus, entre d’altres. Tots els elements, sempre incloent-hi, si existeix, la versió infantil.

L'Arquitecte Municipal de Reus explica les obres que s'han realitzat a l'àmbit del Vapor Vell / Marc Càmara

El procés d’adequació

Aquest edifici, centenari, recupera ara l’estètica de voltes que tenia originàriament. De fet, les façanes del carrer Vapor Vell, del carrer Sant Serapi i del carrer dels Gornals també experimentaran canvis significatius. La idea és retornar l’edifici als seus orígens, mantenint els elements que el fan particular, i acondicionar-lo per a la perfecte conservació del patrimoni cultural de la Festa Major de Reus.

El pressupost d’aquesta obra és de 60.000 euros. Diners que l’Ajuntament ha recollit del superàvit municipal aconseguit el 2013, i que esdevenen una de les poques obres físiques que el govern de Carles Pellicer ha pogut deixar a la ciutat per culpa de la situació econòmica.

Futures fases

El mateix alcalde vol destacar, però, que aquesta remodelació només és una primera part d’una gran obra que ha de permetre l’acondicionament de tot el complex del Vapor Vell. Sense entrar a definir exactament què s’hi ubicarà i quins usos determinats s’hi podrien destinar, el cert és que Pellicer es mostra optimista a poder desenvolupar en el futur tota una reforma de la zona, i convertir el Vapor Vell en l’epicentre de l’activitat cultural vinculada a la festa. Ara bé, el mateix batlle admet que tot plegat és un projecte a llarg termini, perquè la situació econòmica continua impedint la consolidació de projectes com aquest.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, apunta alguns dels futurs usos del complex del Vapor Vell / Marc Càmara

El magatzem de la Setmana Santa, també

Pellicer també ha fet públic que en les properes hores s’acabaran les obres de remodelació del magatzem on es guarden els passos que participen a la Setmana Santa de Reus. L’espai, ubicat al carrer Castellvell, presentava diverses problemàtiques, com goteres, que malmetien les figures de fusta tallades per grans escultors com Joan Rebull o Ramon Ferran. Amb un pressupost de 30.000 euros, aquest magatzem queda ja acondicionat, tot i que l’alcalde no ha descartat que en un futur, els passos puguin traslladar-se en un altre espai del Vapor Vell.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?