Lunes, 25 de Septiembre de 2023

Otras localidades

CULTURA

Tarragona acollirà la maqueta del Titanic més gran del món

L’exposició s’estrenarà l’any 2016 a la TAP i posteriorment recorrerà ciutats de tot el món. S’espera que la visitin més de 60.000 espectadors.

El president de la Fundació Titanic, Jesús Ferreira, acompanyat del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president del Patronat de Turisme de l'Ens, Octavi Bono.

El president de la Fundació Titanic, Jesús Ferreira, acompanyat del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el president del Patronat de Turisme de l'Ens, Octavi Bono. / Eva Hidalgo

La maqueta més gran del món del Titanic es podrà veure per primera vegada a Tarragona al 2016. Farà 12 metres d’amplada i 3,5 de llargada, el que equival a una escala d’1/30. No obstant, hi haurà diverses parts que, a causa de la seva rellevància, es construiran a tamany real, com ara l’habitació del correu, que va ser la primera que es va inundar i a on van morir les quatre primeres víctimes. També correspondrà a la mida veritable del buc la cabina Marconi, que és des d’on es va establir la primera comunicació per ràdio. Inclourà a l’interior, a més, un cotxe del 1909 o diverses obres d’art de l’època.

La maqueta s’està construint a Castelló d’Empúries i posteriorment es traslladarà al port de Granada per acabar els treballs, que continuaran fins al gener del 2016. La intenció de la Fundació Titanic, la organitzadora de l’esdeveniment, és que la població també pugui veure el procés de creació d’una embarcació.

Una estrena mundial a Tarragona

L’exposició s’estrenarà a Tarragona i arribarà a l’abril del 2016. S’hi estarà dos mesos i es preveu l’assistència de més de 60.000 visitants. Posteriorment es traslladarà Barcelona i a d’altres ciutats de tot el món com Londres, Milà o Nova York.

“Que la història segueixi viva”

Els visitants, quan entrin, tindran una audio-guia en la que podran escoltar la història del vaixell mentre el contemplen. Segons el president de la Fundació, Jesús Ferreiro, “la nostra intenció és que el visitant senti el luxe i la distinció que es desprenien, però que també en sigui conscient de tot el que va passar per tal que la història continuï viva”.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?