Últimas noticias Hemeroteca

Miércoles, 01 de Abril de 2020

Otras localidades

AFER PUJOL

La comissió del ‘cas Pujol’ cita els quatre banquers andorrans

Rebutja la compareixença de l'ambaixador a Espanya, Jaume Gaytán

La comissió del ‘cas Pujol’ cita els quatre banquers andorrans

La comissió d'investigació del Parlament de Catalunya sobre l'anomenat cas Pujol ha aprovat avui la compareixença de quatre banquers andorrans (Higini i Ramon Cierco, de BPA; Manuel Cerqueda i Jordi Comas d'Andbank) i ha rebutjat la de l'ambaixador del país a Espanya, Jaume Gaytán, sobre el qual el Govern andorrà ja havia comunicat que, en cas d'aprovar-se, no ho faria per vulnerar la Convenció de Viena.

Els empresaris andorrans no tenen cap obligació de personar-se en aquesta comissió d'investigació, que és voluntària i tot fa preveure que no hi assistiran.

Els quatre empresaris han estat citats en qualitat de representants dels bancs andorrans on Jordi Pujol havia reconegut haver tingut oculta una fortuna familiar durant 30 anys sense declarar.

La comissió presidida per David Fernández de la CUP també ha aprovat la compareixença de l'expresident català, Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus fills Oriol, Jordi, Oleguer, Josep, Pere i Marta.

La comissió també ha aprovat que compareguin el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro; el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, amb el suport de tots els partits llevat dels populars i els socialistes, que han votat en contra. Igualment hauran de comparèixer a la cambra catalana el director general de Policia, Ignacio Cosidó, i el director del CNI, Félix Sanz Roldán. En canvi, no s'aprovat la presència d'Artur Mas ni la de José Montilla. Tampoc no vindran els expresidents Felipe González i José María Aznar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?