Sociedad
A L'ESPERA DEL JUDICI

Maite Egea: “ell no va fer justícia amb la meva filla”

La mare de l’Alba Martí demana que no hi hagi submissió en la parella. Mare de víctima i víctima del dolor “d’un calvari” que amb tot el seu dret reclama “justícia” per a l’agressor de la seva filla

Mare de l'Alba Martí de 14 anys, assassinada el 7 d'octubre del 2013RÀDIO LLEIDA

El cas de l'Alba Martí, assassinada amb 14 anys, està apunt d'arribar a judici, que podria ser a principis d’any. La fiscalia demana 25 anys de presó pel jove acusat J.M.A.R, que en el moment del crim tenia 19 anys, per un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament.

 Entre llàgrimes, la mare de l’Alba, Maite Egea, recorda la seva filla un any i pocs dies després de la seva mort, l’octubre de l’any passat. Mare de víctima i víctima del dolor”d’un calvari” que amb tot el seu dret reclama “justícia” per a l’agressor de la seva filla de només 14 anys.

MAITE EGEA, mare de l'Alba Martí: 'que les parelles no siguin submises un a l'altre'

00:41

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120141126003819/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 Durant aquest any llarg, Tàrrega s'ha mogut. Moltes activitats impulsades per una plataforma que aglutina sinó a totes, a la majoria d'entitats de la capital del Pla d'Urgell. La mort de l'Alba, ha sacsejat i provocat reaccions sobretot de conscienciació d'aquesta xacra social.

 Fa un any va posar en marxa el violentòmetre. Un punt de llibre que, amb una escala de colors, de groc apagat a roig, gradua els estats de violència vers les dones. Del menys punyent fins a la mort. Broma feridora, culpabilització. Això és un punt groc. Que s'atansa al taronja, amb prohibició, destrucció d'objectes personals. Bufetada o pessic, aquí ja cal demanar ajut. El violentòmetre s'enrogeix amb una carícia violenta, l'aïllament i la violació fins a l'assassinat. Un senzill punt de llibre que plasma una eina mexicana per mesurar la violència, del qual se n’han repartit centenars.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00