Sociedad
TORREDEMBARRA

La Fiscalia Anticorrupció investiga l'Ajuntament de Torredembarra

El fiscal anticorrupció de Madrid, José Grinda, i el de Barcelona, Fernando Bermejo, s'han incorporat al cas que investiga el jutjat número 1 del Vendrell.

Registre de l'Ajuntament de Torredembarra el passat 26 de juny / Roger Segura ACN

Torredembarra

La Fiscalia Especial Contra la Corrupció i la Criminalitat organitzada investiga l'Ajuntament de Torredembarra en la instrucció d'un delicte contra l’administració pública. El cas, que està sota secret de sumari, afecta a gran part de l'antic equip de govern. La Fiscalia Anticorrupció, concretament el fiscal de Madrid, José Grinda, i el de Barcelona, Fernando Bermejo, s'han incorporat al cas per intervenir en la investigació d'una de les peces separades que investiga els delictes contra l'administració pública, prevaricació, malversació i tràfic d'influències.

PSC i ERC van denunciar davant la Fiscalia de Tarragona diverses irregularitats presumptament comeses quan Daniel Masagué (CiU) era alcalde. Entre elles el contracte de l'aigua a Sorea i l'adjudicació a l'empresa Teyco de l'aparcament de Filadors. D'altre banda també van denunciar la contractació de la consultora Efial que, segons ells, feia la feina dels serveis tècnics municipals i el lloguer de dos locals amb dret a compra, un propietat d'un empresari local i l'altre de l'empresa Vicsan.

Registres i detencions

El passat 26 de juny la Guàrdia Civil va detenir a l'alcalde Daniel Masagué, a sis regidors i un empresari local, després de més de 14 hores de registre al consistori torrenc. Masagué, que va ser empresonat, va dimitir del seu càrrec des de la presó de Can Brians. En tot aquest cas que investiga el jutjat número 1 del Vendrell, també hi ha imputats la interventora municipal, la cap de contractació, l'enginyer d'obres i l'excoordinador d'Urbanisme de l'Ajuntament a més de tres empresaris locals i l'empresari barceloní que se li va adjudicar les obres de construcció de l'aparcament Filadors.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00