Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 22 de Septiembre de 2019

Otras localidades

Un 40% dels tarragonins no sap escriure en llengua catalana

160.000 persones de les comarques del Camp no redacten mai textos en aquesta llengua, segons una enquesta de l'IDESCAT. La tendència és semblant a tot Catalunya.

La Plataforma per la Llengua va fer una acció consistent en escriure desitjos en català i dipositar-los a dins d'una urna. /

Prop del 40% dels tarragonins encara no saben escriure català. Un total de 160.000 habitants de les comarques del camp no escriuen en aquesta llengua i 80.000 no la saben parlar. Els principals motius són una transmissió familiar incorrecta i el bilingüisme.

El català va a l’alça

Malgrat tot, la població que coneix el català creix. Un 38% de la població té el català com a llengua habitual i un 70% voldrien que fos la seva llengua en un futur.

La tendència és similar a la catalana

Aquestes són les principals conclusions de l'estudi sobre els usos lingüístics fet per l'Idescat en el conjunt de Catalunya, sobre una mostra de més de 7.000 enquestes. El Camp de Tarragona manté uns indicadors similars que la resta del país, si bé es desmarca pel bilingüisme, una transmissió del català Inter generacional millorable i poc coneixement dels idiomes estrangers.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?