Martes, 26 de Enero de 2021

Otras localidades

REUS

A judici els fets de La Sedera

El proper 29 de desembre es resoldrà la situació dels tres joves imputats per desordres, atemptat contra l’autoritat i faltes de lesions. Uns fets ocorreguts al 2009 al ple d’aprovació del projecte de La Sedera.

Diversos manifestants a les portes dels jutjats aquest dimecres a l'inici del judici.

Cedida

Els fets van tenir lloc el juliol del 2009 al saló de plens de l’Ajuntament de Reus, durant el debat per aprovar el projecte urbanístic de La Sedera. Diversos activistes es van encarar amb la Guàrdia Urbana que s’havia desplegat al consistori per guardar ordre.

Ricard Aragonès, un dels tres imputats, per qui es demanava un any i mig de presó i 13.000 euros de sanció econòmica, assegura als micròfons de la Cadena SER que ‘es va intentar tapar amb un procés judicial la incongruència i mala gestió del govern tripartit al voltant de La Sedera’. Aragonès, que després del reconeix que respira més tranquil, també assegura que ‘la Guàrdia Urbana s’ha contradit intentant defensar els seus interessos. Jo crec que ens ha anat bé. El proper 29 veurem què decideix el jutge’.

El projecte, comptava amb nombroses veus contràries i milers de signatures recollides per paralitzar-lo. Finalment, el projecte de La Sedera ha estat suspès pel TSJC i descartat per l’actual govern, qui l’ha reformulat, ara sí, amb el consens dels veïns. Aragonès assegura que la sentència judicial ‘ens dona la raó. Hi havia coses que no es van fer bé. No es pot intentar criminalitzar una protesta’.

Concentracions de suport

Una quarantena de persones s’han mobilitzat aquest dimecres al matí a les portes dels jutjats per donar suport als imputats. Consideren que la decisió del TSJC d’anul·lar el projecte de La Sedera els dóna la raó, perquè posa de manifest diverses irregularitats que recull el tribunal català i que els tres imputats també denunciaven.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?