Últimas noticias Hemeroteca

Lunes, 19 de Agosto de 2019

Otras localidades

Arbeca projecta un centre d'interpretació d'Els Vilars

També inclourà vestigis del castell dels Cardona i una col.lecció d'objectes de la Guerra Civil, que inclou armes i vehicles, que l'ajuntament ha comprat a un col.leccionista privat

Arbeca vol convertir l'antic centre d'Unió Republicana del poble, que data de 1913, en un Centre d'Interpretació del jaciment íber d'Els Vilars i del castell dels Ducs de Cardona (del segle XII) tots dos bens culturals que identifiquen Arbeca arreu.

JOAN M. SIMÓ: / “A Arbeca projectem un centre per explicar les troballes d’Els Vilars” / RÀDIO LLEIDA

Però, a més, aquest Centre inclourà una col.lecció d'objectes relacionats amb la Guerra Civil, com "armes, vehicles i aparells d'òptica i de telefonia" que l'ajuntament ha comprat a un col.leccionista privat de la mateixa població.

Segons ha explicat l'alcalde, Joan Miquel Simó, ja han demanat un ajut a l'1,5% del Govern de l'Estat per tal de sufragar almenys una part dels 460.000 euros en què està pressupostada la remodelació d'aquest casal republicà, que està en mal estat. A banda, s'haurà de fer la musealització, que haurà de donar continuïtat als tres àmbits en què es vol dividir el centre.

L'alcalde ha parlat d'aquest projecte per un futur immediat en una tertúlia a l'Hora Lleida en què també hi han participat els alcaldes de Torrefarrera, Jordi Latorre; i Aitona, Rosa Pujol. A Torrefarrera, des que va començar el mandat que ara acaba, s'ha reduït el deute en un 50% i dels 5 milions s'ha passat a 2,5 i a Aitona, el deute també s'ha reduït. En aquest cas en un 30%, segons ha explicat l'alcaldessa.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?