Sociedad
CULTURA

El seguici festiu ja dorm a casa

Des d'aquest dijous els diferents elements dels seguici festiu de Reus poden traslladar-se al Carrer Vapor Vell. Alguns ja hi són.

Els elements del seguici festiu i els seus portadors, en la festa d'inauguració del nou local. / Marc Càmara

Reus

El nou magatzem guardarà en el seu espai tots aquells elements del seguici festiu de titularitat pública i també aquells que les seves entitats així ho hagin volgut. Els Gegants de Reus, l’Àliga, o el Lleó de la ciutat tenen ara nova casa on ‘dormir’, però el magatzem no només acollirà el bestiari. Els vestuaris del Ball de Cercoletes i el Ball de Gitanes de Reus, entre d’altres, també hi tindran lloc.

La nova nau disposa de 480 metres quadrats i correspon al conjunt arquitectònic de l’antic edifici de la fàbrica La Manufacturera de Algodón. Aquest edifici, que dóna nom al carrer, data del 1855 i sempre s’ha conegut, popularment, com el Vapor Vell. La idea de l’adequació de l’edifici ha estat la de retornar-lo als seus orígens, mantenint els elements que l’han fet particular i acondicionar-lo per a la perfecte conservació del patrimoni cultural de la Festa Major de Reus.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00