Viernes, 23 de Abril de 2021

Otras localidades

Pobresa extrema enquistada

La falta de llocs de treball i l'alt preu de l'habitatge, principals causes de la cronificació de la pobresa a Girona

Persona sense sostre a Girona

ACN (ACN)

La directora del centre d’acolliment La Sopa de Girona -l'únic de tota la demarcació que atén persones sense sostre- alerta que els casos de pobresa extrema s’estan enquistant. Els motius són la nul·la oferta laboral i els preus prohibitius dels pisos .

Des de la Sopa de Girona busquen sortides als sense sostre de la ciutat perquè puguin tornar a fer vida normal. Aconseguir-ho és cada vegada més complicat perquè no hi ha ofertes de feina i aquells usuaris que aconsegueixen que cobrin els 420 euros de la PIRMI no es poden permetre’s un pis de lloguer.

En només un any, han crescut un 15% les persones que després d’una estada a la Sopa quan surten són tan fràgils que en poc temps poden veure’s obligats a tornar a entrar-hi perquè viuen de nou al carrer.

La directora de la Sopa, Rosa Angelats, diu que és urgent trobar pisos a preus assequibles a la ciutat per evitar que s’enquistin, com està passant, els casos de persones dependents dels serveis socials.

Alguns sense sostre, que no es poden permetre un pis, lloguen habitacions que posen al mercat –moltes vegades en negre- persones que també tenen dificultats econòmiques. El problema és que en aquests casos els preus també són molt alts.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?