Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Pobresa extrema enquistada

La falta de llocs de treball i l'alt preu de l'habitatge, principals causes de la cronificació de la pobresa a Girona

Persona sense sostre a Girona / ACN ACN

Girona

La directora del centre d’acolliment La Sopa de Girona -l'únic de tota la demarcació que atén persones sense sostre- alerta que els casos de pobresa extrema s’estan enquistant. Els motius són la nul·la oferta laboral i els preus prohibitius dels pisos .

Des de la Sopa de Girona busquen sortides als sense sostre de la ciutat perquè puguin tornar a fer vida normal. Aconseguir-ho és cada vegada més complicat perquè no hi ha ofertes de feina i aquells usuaris que aconsegueixen que cobrin els 420 euros de la PIRMI no es poden permetre’s un pis de lloguer.

En només un any, han crescut un 15% les persones que després d’una estada a la Sopa quan surten són tan fràgils que en poc temps poden veure’s obligats a tornar a entrar-hi perquè viuen de nou al carrer.

La directora de la Sopa, Rosa Angelats, diu que és urgent trobar pisos a preus assequibles a la ciutat per evitar que s’enquistin, com està passant, els casos de persones dependents dels serveis socials.

Rosa Angelats, directora de La Sopa

00:16

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0079920150202080002/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Alguns sense sostre, que no es poden permetre un pis, lloguen habitacions que posen al mercat –moltes vegades en negre- persones que també tenen dificultats econòmiques. El problema és que en aquests casos els preus també són molt alts.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00