Sociedad
RESIDENTS PASSIUS

La baronessa Thyssen tramita la residència a Andorra

Paral·lelament, Tita Cervera i el Govern negocien la ubitació d'un part del seu fons d'art al país

Tita Cervera(EFE)

El Govern ha confirmat que la baronessa Thyssen, Tita Cervera, està tramitant la seva residència a Andorra.

El portaveu de l'Executiu, Jordi Cinca, ha explicat que "es tracta d'una decisió personal de Tita Cervera, que pensa que Andorra és un bon lloc per venir a viure", però ho ha volgut desvincular del fet que acabi portant o no part de la seva col·lecció privada al país.

De fet, el ministre portaveu ha dit que "Andorra podria negociar que el país aculli part de les seves obres tot i que la baronessa no sigui resident a Andorra". De moment, però, les converses entre la baronessa Thyssen i el ministre de Cultura, Albert Esteve, s'han ajornat fins després de les eleccions. "Estaven en un estat molt embrionari i el Govern no pot fer ara una proposta en ferm a un mes dels comicis" ha ressaltat Cinca. Tot i així insisteix en "l'interès" perquè arribin a bon port i i la voluntat és "reprendre les converses" després de les eleccions, en cas de victòria.

La baronessa Thyssen, Tita Cervera, i el ministre de Cultura, Albert Esteve, van acordar la setmana passada ajornar les converses. Des de la primavera passada, Carmen Cervera i el titular de cultura mantenen contactes perquè Andorra aculli un espai permanent d'exposició al país. Es tractaria d'obres de la Col·lecció Thyssen-Bornemisza que s'exposarien anualment en dues mostres.

D'altra banda, fons properes a la família han assegurat a la SER que ja ha donat la paga i senyal per adquirir dues cases de luxe a l'urbanització d'Escaldes 'Can Diumenge' i valorades en deu milions d'euros. Els tràmits s'han fet mitjançant una coneguda agència immobiliaria andorrana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00