Sociedad
REUS

Lluís Gibert: ‘Ningú vol complir amb el codi ètic de De Nou Reus’

La llista unitària d’esquerres s’esquerda. Podem i Iniciativa estan a punt de tancar un acord per anar conjuntament a les eleccions municipals. Això sí, ho farien sense sigles i a través d'una agrupació ciutadana oberta a tothom. De Nou Reus i la CUP aniran sí o sí en solitari.

Lluís Gibert, als estudis de Ràdio Reus. / Marc Càmara

Reus

Procés constituent des de l'Octubre que vol forçar la col·laboració de tots els partits d'esquerres a la ciutat. Després de diferents reunions on hi ha participat Podem, Iniciativa per Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, la CUP i De Nou Reus, finalment, en la hipotètica llista unitària només queden 3 formacions disposades a concórrer conjuntament als comicis del proper maig.

Lluís Gibert, candidat provisional a l’alcaldia per la Plataforma Ciutadana De Nou Reus, assegura que ‘ens en vam desmarcar perquè ningú vol complir amb el nostre codi ètic’. Gibert, explica orgullós que la seva formació vol ‘regenerar la política des de dins’, i que tot i que ‘compartim molts dels punts programàtics amb la resta de formacions d’esquerres, l’acord no ha estat possible’. Per tot plegat, De Nou Reus es presentarà en solitari a les eleccions municipals.

Entrevista Lluís Gibert

15:09

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0329120150208123448/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La CUP també es va desmarcar de les reunions per formar una llista única perquè no volien compartir projecte amb Iniciativa per Catalunya, de manera que en tot plegat només hi resten Procés Constituent, ICV i Podem.

Aquests darrers volen presentar-se com una agrupació d'electors, és a dir, recollir 1.500 signatures i evitar formar un partit polític... una opció que estudiaran fins a darrera hora. Gerard Bargalló, el seu secretari general a Reus, assegura que ‘volem donar veu al poble, i ens agradaria que la gent formés part de la candidatura que volem impulsar’. Un projecte polític que Bargalló assegura que ‘ha de ser sense sigles polítiques. Ja veurem quin nom li donem, però no pot assemblar-se a cap partit’. Podem continua a hores d’ara a l’espera de decidir què fa amb el futur polític a la ciutat de cara les municipals.

De la seva banda, Iniciativa, admet la bona sintonia amb Podem i Procés Constituent i espera poder tancar definitivament un acord que permeti ‘a les forces de l'esquerra

transformadora i a la ciutadania impulsar un projecte de regeneració democràtica’.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00