Sociedad
TRÀNSIT

Creix l'accidentalitat causada pels senglars

Gairebé 1 de cada 4 accidents de trànsit a les comarques de la plana de Lleida les causa un animal, majoritàriament senglars. De fet els sinistres per senglars pràcticament s'han duplicat en els darrers 5 anys.

El sinistre es va produir a l'AP-2 al municipi d'Artesa de Lleida, al 2014 / MOSSOS TRANSIT

Lleida

Cada cop hi ha menys caçadors, i per tant, proliferen sense limitacions els senglars. Són algunes de les causes que fa que hi hagi més presència a la carretera dels porcs fers, segons el cap de trànsit de la Regió de Ponent, Jordi Batista.

JORDI BATISTA, Cap de Trànsit a Ponent: 'Ens preocupa que creixin els accidents causats per animals'

07:28

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/000WB0093120150209192845/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L’any 2014 s’han produït 286 accidents per seglars, i 390 si s’inclouen altres animals com ara gossos o cabirols. Els accidents per atropellaments a senglars representen el 16,8 per cent dels sinistres que es produeixen a les comarques de la plana de Lleida –Noguera, Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell, i Segarra-, i el total d’animals suposa el 23 per cent dels 1.698 dels accidents que hi ha hagut.

Entrevista del cap de Trànsit dels Mossos a Ponent a Ràdio Lleida parlant de l'accidentalitat a les carreteres causada per animals

Una situació que “preocupa” als responsables de trànsit, per què “és un tipus d’accident que creix” afirma Jordi Batista, en una entrevista a Ràdio Lleida. I és que, per exemple, l’accidentalitat amb senglars suposa al voltant de “trenta o 40 sinistres mensuals en els mesos de novembre a gener”, que és el període que més se’n produeixen.

Les vies secundàries com la C-12, C-13 o C-14 són on es recullen més atropellaments a animals, i per tant sinistres, tot i que també preocupa la seva presència d’animals en vies tancades com ara l'autopista per què “és més complicat de treure’ls i generen problemes importants” afirma Batista.

 Les assegurances dels vedats deixen de responsabilitzar-se dels accidents amb senglars. Això des de que va sortir la nova normativa, des del darrer trimestre de l’any passat. El canvi de normativa ara en fa responsable al conductor. Abans es podia imputar a el vedat proper de l’accident tant si hi havia cacera com si no.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00