Última hora

CASO PAREJA DE AYUSO La pareja de Ayuso propuso a la Agencia Tributaria asumir 8 meses de cárcel y 525.000 euros para evitar el juicio por fraude fiscal y falsedad documental

Sociedad
REUS

Admeten l’adjudicació a dit a Ambulebre, dins el cas INNOVA

Enric Agustí i Lluís Nualart, dos exdirectius sanitaris de SAGESSA, empresa vinculada a INNOVA, reconeixen davant el jutge que la contractació d’Ambulàncies Baix Ebre es va fer sense concurs.

Lluís Nualart, a la sortida dels jutjats. / Núria Torres ACN

Reus

Enric Agustí i Lluís Nualart, imputats per prevaricació i malversació de fons públics, han reconegut aquest divendres davant el jutge l'adjudicació a dit del contracte a Ambulàncies Baix Ebre. Amb tot, els exdirectius de Sagessa s'han defensat assegurant que era una oferta econòmica competitiva, supervisada pel Tribunal de Comptes i amb el consentiment de l'aleshores conseller delegat i extinent d'alcalde Eduard Ortiz, imputat pel cas Shirota.

Dolors Vázquez, advocada d’ARA Reus, assegura que ‘ara caldrà veure què diu el jutge i també les acusacions’, referint-se a l’aleshores mà dreta de Lluís Miquel Pérez.

Han reconegut que s'hauria d'haver fet una licitació pública, però que no es va fer perquè aleshores s'estava construint l'hospital de Reus i havien de fer moltes licitacions’, ha dit Dolors Vázquez. Segons la lletrada, també s'ha personat Gecosha, del grup Sagessa, ‘perquè en principi pot ser perjudicada civilment per les retribucions, algunes de 100.000 euros i altres de gairebé 300.000, que es van fer a ambulàncies Baix Ebre’, ha afegit. Durant les declaracions també hi han estat presents els advocats que defensen Coslado, imputat pe suborn, tràfic d'influències i delicte societari, i també els lletrats de Josep Prat i de l'exalcalde Lluís Miquel Pérez, també imputats i principals impulsors d'Innova.

Els dos exdirectius s’han negat a respondre les preguntes de l’acusació, i només Nualart ha fet declaracions després de declarar, mostrant la seva sorpresa per la imputació quan ja fa un any i mig que no està vinculat a SAGESSA: ‘em vaig quedar de pasta de boniato, és un tema del passat’, assegura Nualart.

El cas que esquitxa l’Ebre

Dilluns declararà davant el jutge Bernardo Coslado, a qui el magistrat va imposar una finança d’1,2 milions d’euros. Segons les investigacions de la Guàrdia Civil, Josep prat, ex director general d’INNOVA i ex president de l’Institut Català de la Salut, va pagar factures per valor de 640.000 euros a l’empresa de Coslado, Ambulàncies Baix Ebre, a canvi de 5.000 euros al mes. Segons una intelocutòria del passat mes de desembre, el jutge considera que s’haurien signat diferents convenis fora de la normativa i que ‘tots ells van participar en la concessió fraudulenta d’aquests serveis i van fer un ús abusiu de la seva posició privilegiada per tal d’evitar els controls de fiscalització’.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00