Sociedad
MOSTRA DE CINEMA D'ANIMACIÓ

Animac: manual versus digital

Dos films nominats a l'Òscar, un llargmetratge i l'altre, un curt, entre les 172 produccions que es podran veure enguany, en que es reivindiquen les tècniques d'animació tradicionals

Fotograma de la sèrie, del lleidatà Òscar Sarramia, que es presenta a l'Animac.ANIMAC

Lleida

Tot té un origen en el dibuix, en el traç que es fa a mà, en la idea que es plasma amb un llapis sobre un paper i que després, amb programes informàtics més o menys sofisticats, es tradueix en dibuix animat a la pantalla.

És la reflexió que fa Òscar Sarramia, un il.lustrador lleidatà que fa anys que treballa en el món de l’animació i que, malgrat les noves tecnologies, quan comença la idea d’un personatge, d’una història, d’uns paisatges, d’uns escenaris … tot comença com sempre s’ha fet: a mà.

Serramia és una de les personalitats de l’Animac 2015, on hi presenta un nou projecte de sèrie d’animació basat en les aventures de l’Horaci i el seu poble esquimal. I ell exemplifica què vol reivindicar aquest festival internacional de cinema d’animació en l’edició d’aquest 2015: els processos cretius tradicionals que tota producció d’animació té al darrere.

I una altra mostra d’aquesta reivindicació és la pel.lícula que inaugura el festival i que es podrá veure al llarg d’aquests dies d’Animac: “Rocks in My Pockets”, de la letona Signe Baumane. És una pel.lícula feta dibuix a dibuix per una artista que és pintora i també il.lustradora i que parla de la depressió des de l’humor.

REPORTATGE ANIMAC. Parlem amb els artistes i escoltem els trailers de les principals pel.lícules.

00:55

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000127175/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En total, Animac 2015 projectarà fins diumenge, 22 de febrer un total de 172 produccions, entre curts i llargmetratges. En aquesta edició, la dinovena prendrà especial relleu l’obra de dos artistes internacionals convidats: el canadenc Pierre Hébert, autor experimental de força relleu en el món de l’animació i el polonès Piotr Dumala, que trasllada en animació les històries que van explicar escriptors com Dostoievski o Kafka.

Premi Trajectòria a Studio Grangel

Per primer cop, Animac concedeix un Premi a la Trajectòria i serà per Studio Grangel, de Carlos i Jordi Grangel, dos artistes catalans que fa 25 anys que van inaugurar el seu estudi i que han treballat per artistes com Spielberg o Tim Burton. Amb aquest darrer van col.laborar en films com “La novia cadáver”. Altres conferenciants que parlaran de la importància de la mà de l’artista són: Víctor Monigote, director d’art de la guanyadora de dos Goyas “Mortadelo y Filemón”; i Íker de los Mozos, de l’últim èxit d’animació de la factoria Disney, “Big Hero 6”.

Dos nominats als Òscar

D’entre els 172 films que es veuran a l’Animac destaca un llargmetratge i un curtmetratge que opten a l’Òscar d’enguany. La pel.lícula és “Song of The Sea” de l’irlandès Tomm Moore, sobre mites celtes i històries fraternals; i el curt és “Me and My Moulton”, de la noruega Torill Kove. La història d’una nena de 7 anys a qui li fa molta il.lusió tenir una bicicleta.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00