Jueves, 02 de Diciembre de 2021

Otras localidades

La contaminació frena el ritme d'aprenentatge

Un estudi del Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental conclou que els alumnes d'escoles amb molt trànsit al voltant tenen menys capacitat de reacció a l'hora de resoldre problemes i els costa més estar atents

La contaminació frena el ritme d'aprenentatge

Als alumnes de Primària que van a escoles properes a carrers amb molt trànsit, se'ls desenvolupa una tercera part menys la capacitat de reacció davant d'un imprevist i els costa més estar atents. Dues funcions clau de l'aprenentatge que el cervell desenvolupa molt especialment entre els 7 i 10 anys. És la principal conclusió de l'estudi que acaba de publicar a la revista Plos Medicine el Centre de Recerca en Epidemiologia Ambiental (CREAL) i que ha liderat el Doctor Jordi Sunyer.

En concret, explica Sunyer, "a les escoles exposades a nivells alts de contaminació, aquestes capacitats augmenten un 7% cada any, mentre que a les escoles poc contaminades, es desenvolupen un 11%”.

Entre gener de 2012 i març de 2013, l'equip de Sunyer va mesurar els nivells de diòxids de nitrogen i partícules ultrafines a les aules i patis de 39 escoles de Barcelona i Sant Cugat; i va fer proves a prop de 3.000 alumnes per veure com es desenvolupava la seva atenció i altres funcions bàsiques.

Tot i que l'estudi s'ha fet a Catalunya, Sunyer assegura que "els resultats són extrapolables a qualsevol ciutat amb molt trànsit i una prova més de la necessitat urgent de reduir el trànsit, com a mínim, al voltant de les escoles".

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?