Sociedad
AGENDA CULTURAL

El Museu de Reus acull dues exposicions fotogràfiques

Les exposicions presenten l'obra de Pep Escoda i un recull de fotoperiodistes i es podran visitar fins el proper 21 de març

Reus

El Museu de Reus rep aquest dimecres 4 de març l’exposició “Visions del patrimoni al Baix Camp” fins el pròxim 21 de març. L’exposició es basa en un recull de fotografies realitzades per Pep Escoda que retraten setze espais i diferents objectes patrimonials que hi estan directament relacionats, pertanyents a una dotzena de municipis que formen la nostra comarca.

Pep Escoda és un tarragoní amb arrels cambrilenques, fotògraf autodidacta i guanyador d’una desena de premis Lux, guardons que concedeix anualment la Asociación de Fotógrafos Profesionales de España (AFPE).

Aquesta exposició és fruit d’una producció dels serveis territorials del Departament de Cultura, que durant l’any 2014 va organitzar un cicle d’exposicions itinerants anomenat “6 x 4” que consistia en una selecció fotogràfica del seu patrimoni, durant quatre mesos i a cadascuna de les sis comarques de la demarcació, realitzada pel fotògraf tarragoní Pep Escoda.

Exterior del Museu de Reus / Ajuntament Reus

La mostra, que inclou cinc objectes i una fotografia del Museu de Reus, es tracta de la pissarra gravada, amb uns deu mil anys d’antiguitat, amb la figura d’una cervoleta, procedent de l’abric prehistòric de Sant Gregori (Falset); l’oli “Nen de Portici”, una de les darreres obres del pintor Marià Fortuny; una gàrgola de pedra, procedent de la seu de l’Ajuntament de Reus, amb l’àliga austriacista portant l’escut de la ciutat de Reus, de la segona dècada del segle XVIII, la geganta coneguda com “La Vitxeta”, i un retrat pòstum de Gaudí en bronze de l’escultor Joan Matamala fet a partir de la mascareta mortuòria de l’arquitecte.

A més, l’exposició fotogràfica coincideix amb el muntatge “Anys de Transició. Una mirada de quatre fotoperiodistes”, que també és un recull de fotografies dels autors Miquel Anglarill, Agustí Carbonell, Guillermina Puig i Salvador Sansuán, els quals han realitzat un extens recull d’imatges de les seva etapa com a professionals a diferents publicacions barcelonines.

L’entrada a les dues exposicions és gratuïta i es podran visitar fins al 21 de març al Museu de Reus, de dimarts a dissabte, d’11:00 a 20:00h.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00