Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 10 de Diciembre de 2019

Otras localidades

LA VENTANA LA VENTANA Andrés Velencoso y Quique Dacosta en 'La Ventana'

Una truita de 88 cm i 7 kilos de pes

Feia més de 30 anys que no es localitzava a Catalunya una truita d'aquestes dimensions. Vivia a la zona de Collegats, a la Noguera Pallaressa, i ha mort de vella.

Comparativa de la truita trobada a la Noguera Pallaresa amb un gos Shih Tzu. /

Grans tolles profundes i escarpades, poc a l'abast dels pescadors, i a recer de les riuades han protegit aquesta truita durant 10 o 11 anys, duplicant la mitjana de vida d'un exemplar. Collegats, a la Noguera Pallaresa, a cavall entre el Pallars Jussà i Sobirà, a peu de carretera de la Nacional 260, és un indret de truites grans, entre 2 i 3 quilos, però mai abans se'n recorda d'una de tant grossa. Ha mort de vella.

LLORENS RICOU / Cap dels Agents Rurals a Lleida: 'és gairebé la mida d'un salmó'

La localitzaven aigues avall de Collegats, quan ja agonitzant, el corrent se la va endur cap a una càmera de càrrega de la central hidroelèctrica de Sossís, on se'n donava l'avís als Agents Rurals. Llorens Ricou, n'és el cap a Lleida: “arribar a 88 centímetres és com un salmó, gairebé. I a més a més segur que ha pesat més de 7 kilos, per què els últims dies abans de morir perden molt pes”

Aquest tram de riu de la Noguera, des de Tavascan fins a Collegats és caracteritza per la quantitat i continuïtat de l'aigua, i sobretot per la qualitat. Des de fa mes de 10 anys, que no es repobla amb exemplars de piscifactories sinó que s'aposta per una pesca sostenible, i sense mort.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?