Sociedad

Petits molins de vent a Barcelona

L'Ajuntament ha començat a instal•lar petits generadors d'energia eòlica a diferents punts de la ciutat que han de servir per alimentar l'enllumenat públic

Barcelona

Barcelona ha començat a instal·lar molins a diferents punts de la ciutat per fer energia eòlica. Són torres de petites dimensions que aprofiten la força del vent i també la radiació solar per generar electricitat. Una energia que s'aprofita per alimentar l'enllumenat públic d'aquella zona. Aquesta és una de les mesures d'un pla més ambiciós que ha presentat el govern municipal i que es posa com a objectiu que Barcelona sigui autosuficient a nivell energètic d'aquí a 40 anys.

A Barcelona ja funciona una torre mini eòlica. És la que dona energia a les balises situades al camí de la mercè. Combina la generació d'electricitat aprofitant el vent amb la solar fotovoltaica. Abans de l'estiu entraran en funcionament altres 3 instal·lacions d'aquest tipus i l'objectiu és arribar a 14.

El govern municipal vol que els ciutadans també apostin per aquest tipus d'energia. Per això han creat un web on els ciutadans poden veure quanta energia podrien arribar a generar a casa seva amb aquesta tecnologia mini eòlica i solar. El tinent d'Alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, diu que el futur passa perquè hi hagi petits punts de generació d'energia a la ciutat. Diu Vives que Barcelona té capacitat per produir tota l'energia que necessitat i que el seu govern no creu "que el futur passi per grans fàbriques de producció energètica", sinó que ha d'estar distribuïda "a les teulades dels nostres edificis".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00