Sociedad

Als Mossos els retallen les bales per fer pràctiques

Alguns agents han de fer pràctiques de tir amb la meitat de munició que fa un any perquè la Direcció General de la Policia tem no tenir-ne prou per arribar a finals del 2015. A més, les bales són de menys qualitat

Barcelona

Policies que havien fet pràctiques amb 100 o 80 cartutxos només poden disparar enguany 50 bales. L'explicació que donen els instructors de tir és que es tracta d'estalviar per tal que a finals d'any quedi prou munició per poder completar el nombre de pràctiques planificades.

Fonts oficials dels Mossos no donen dades sobre aquesta retallada. Només diuen que des del mes de setembre passat, estan preparant un pla tècnic per millorar aquest sistema, que els agents tinguin un contacte més habitual amb l'arma i es practiqui d'una forma que s'assembli més a les situacions que es poden trobar els policies al carrer.

L'any passat, segons una resposta d'Interior al Parlament, es van fer 11.321 pràctiques de tir amb arma curta, 3.000 més que el 2013. A finals d'aquell any van rebre 2 milions de cartutxos del calibre 9 mil·límetres.

La munició que fan servir actualment ha reduït sensiblement el cost. Cada bala costa 0,17 cèntims quan abans rondava el mig euro. Això no influeix en la pràctica però alguns experts en armes diuen que els cartutxos de menys qualitat embruten més el canó.

Per altra banda, els agents mostren la seva preocupació perquè molt d'ells fa anys que no han fet pràctiques de tir amb arma llarga, el subfusell, que s'ha fet més visible aquests últims dies arran de l'amenaça terrorista.

Alguns policies admeten fins i tot que no sabrien ni com muntar-lo perquè fa més de 5 anys que no n'han tocat cap. L'any passat, segons dades facilitades per Interior al Parlament, es van fer 2.981 pràctiques d'arma llarga, 300 més que el 2013. La majoria estan reservades però a les unitats especialitzades en ordre públic, BRIMO, ARRO i també a la unitat d’elit del cos, el GEI, que en el seu cas també practica amb un altre subfusell i altres armes especials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00