Lunes, 01 de Marzo de 2021

Otras localidades

Regidor morós a Castelló d'Empúries

Segons ha pogut saber SER Catalunya, el regidor de promoció econòmica i règim intern de Castelló d'Empúries deu a l'Ajuntament gairebé 4.000 euros en tributs impagats. Joan Augé no paga l'IBI des del 2012 per les dues finques que té en propietat. Tampoc la taxa d'escombraries

Joan Augé, regidor de promoció econòmica i règim intern

Joan Augé, regidor de promoció econòmica i règim intern / Ajuntament de Castelló d'Empúries

Joan Augé va entrar a l'equip de govern del convergent Xavier Sanllehí després de les eleccions del 2011. Segons fonts municipals, Augé ja va haver d'eixugar un altre deute que acumulava amb l'Ajuntament abans d'aquella cita electoral per poder presentar-se amb la imatge d'un bon contribuent. Un cop dins el consistori, però, els impagaments van tornar per quedar-se.

I s'han anat acumulant en els últims 4 anys fins arribar a sumar, ara mateix, 3.969, 56 euros.

Les mateixes fonts denuncien un tracte discriminatori de l'Ajuntament amb la resta de contribuents. Segons els procediments habituals, un ciutadà corrent, amb un deute similar des del 2012, a aquestes alçades ja podria tenir la nòmina o els béns embargats. No és el cas d'aquest regidor.

Joan Augé ha estat el regidor encarregat d'aplicar les retallades de personal al consistori en els últims anys. Acomiadaments necessaris segons l'equip de govern per equilibrar els comptes de l'Ajuntament.

Es dona la circumstància que un cop recuperada l'alcaldia el convergent Xavier Sanllehí va rescindir el contracte amb el Xaloc, l'organisme de la Diputació que gestiona els tributs de diversos municipis de Girona. El govern de Sanllehí controla des d'aquell moment tots els impostos i taxes municipals. També els impagaments i la persecució, o no, dels morosos.

En conversa amb SER Catalunya l'alcalde ha afirmat desconèixer els impagaments però ha asseverat que "si existeixen, els haurà d'eixugar com qualsevol altre contribuent. Se li pot fer un pla de pagament".

Augé es troba actualment de baixa després d'una intervenció quirúrgica.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?