Lunes, 12 de Abril de 2021

Otras localidades

TGN 24M

Laia Estrada (CUP): “apostem per les polítiques socials”

La Candidatura d’Unitat Popular proposa la municipalització dels serveis, l’obertura dels pressupostos a la participació ciutadana i la creació d’un pla municipal d’habitatge.

La CUP es presenta per segona vegada a les eleccions municipals. Respecte el 2011 s’ha canviat el cap de llista, i ara qui està al capdavant és Laia Estrada, qui creu que manquen polítiques socials a la ciutat.

Finalment es presenta en solitari després d’intentar crear una candidatura àmplia d’esquerres. Primer es va començar amb la Crida Municipalista, un moviment que volia aglutinar persones del teixit associatiu. Després van rebre també la proposta de Guanyem i Podem per formar part del paraigua de Tarragona en Comú, que van refusar per diferents motius: “tenim línies vermelles que no estàvem disposats a creuar”.

Principals línies del programa

La CUP proposa municipalitzar serveis com l’aigua o la brossa per tal de controlar-ne la gestió i crear ocupació. També es vol elaborar els pressupostos de manera participativa, fomentar el comerç de proximitat, fer estudis de la qualitat de l’aire i millorar la mobilitat del centre amb els barris.

A nivell d’habitatge es vol impulsar un pla municipal i crear un parc públic de lloguer social amb alguns dels més de 15.000 pisos buits que hi ha a la ciutat. En aquest sentit, al darrer plenari es va aprovar per unanimitat i a petició d’ICV-EUiA el seu impuls.

La cita del 24M

Estrada creu que els ciutadans votaran a les eleccions municipals “en base a la feina que s’ha estat fent durant aquests quatre anys”, i que el procés sobiranista no serà determinant a l’hora d’emetre el vot.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?