Sociedad
Enquesta Cadena SER

Trias guanya per molt poc

Xavier Trias guanyaria les eleccions a Barcelona però amb un marge molt ajustat sobre Ada Colau. És l'ObSERvatori elaborat per My World per a la SER, l'últim dia que es poden fer públiques enquestes electorals

Barcelona

Amb el 22 per cent dels vots, CiU, amb Xavier Trias, obtindria entre 10 i 11 regidors, perdent-ne entre tres i quatre. Però li trepitja els talons Barcelona en Comú, que en tindria 9 o 10, que són gairebé el doble de regidors que té actualment Iniciativa per Catalunya, una de els formacions adherides a la formació encapçalada per Ada Colau.

Ciutadans, amb Carina Mejias com a cap de cartell, entraria al consistori com a tercera força, amb 6 representants. El PSC de Jaume Collboni quedaria en quarta posició (aconseguiria 5 regidors perdent la meitat dels que té). Entre 4 i 5 n'aconseguiria Esquerra Republicana amb Alfred Bosch, que duplicaria resultats. El PP d'Alberto Fernández Díaz es quedaria amb 4 regidors perdent la meitat dels representants i quedant com a penúltima força política. Tancaria el concorregut consistori barceloní la CUP, que entraria per primera vegada a l'Ajuntament amb 3 regidors.

Hi ha un element que posa de relleu l'enquesta a tenir molt en compte: Una cinquena part dels enquestats encara no té decidit el seu vot.

Sobre pactes, l'enquesta revela que la majoria de ciutadans prefereix un Govern d'esquerres format per Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i la CUP, però sense el PSC. En segon lloc un govern de CiU amb Esquerra Republicana.

Un 20,5 per cent aposta perquè la ciutat sigui governada per una coalició formada per Barcelona en Comú, Esquerra Republicana i la CUP, mentre que un 18,6 per cent vol un govern de CiU i ERC, que en cap cas tindria la majoria suficient, segons l'enquesta. Com tampoc disposaria d'una majoria operativa la tercera coalició preferida pel 13 per cent dels barcelonins enquestats, formada per PSC i Ciutadans.

Malgrat la bona valoració que obté Ada Colau, només un 9,3% voldria un govern en solitari de Barcelona en comú, però encara un percentatge més baix preferiria un govern en solitari de Xavier Trias.

Entre bona i regular qualifiquen la majoria de ciutadans enquestats la gestió de Xavier Trias en els últims quatre anys.

En concret consideren molt bona o bona la gestió del Govern Trias d'aquesta legislatura un 38 per cent dels ciutadans i un 39 per cent regular. I de dolenta o molt dolenta la qualifiquen el 20 per cent dels barcelonins preguntats.

La candidata més ben valorada és Ada Colau, seguida per Xavier Trias i en tercer lloc Alfred Bosch. Coincideixen aquests tres més ben valorats amb que són més coneguts. Dels altres és significatiu que un 62% per cent no coneix la candidata de la CUP María José Lecha , gairebé la meitat no saben qui és la de Ciutadans Carina Mejias i un 36 per cent tampoc identifiquen el socialista Jaume Collboni.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00