Sociedad
CORPUS

Gegants i coca amb cireres a Reus

Un any més, milers de xiquets i xiquetes han gaudit a la Plaça del Mercadal, de la tradicional festivitat de Corpus, amb la companyia dels Gegants de Reus i de la típica coca amb cireres.

Gegants i coca amb cireres a Reus

Gegants i coca amb cireres a Reus

Reus

El sol queia inapel·lablement sobre el Mercadal, però els alumnes d’una vintena d’escoles de la ciutat, d’entre 3 i 7 anys, no han tingut cap tipus de problema en aguantar la solana per gaudir, un any més, del dijous de Corpus.

Armats amb les gorres de les diferents escoles, impregnats de crema solar, i amb professores i professors ruixant-los amb esprais d’aigua per refrescar-los, els vailets han fet el crit del segle quan han vist aparèixer, a quarts d’onze del matí, els Gegants de la ciutat baixant pel carrer Monterols. Feia pràcticament 9 mesos que no els veien ballar, des de la darrera festivitat de Misericòrdia, i l’espera s’ha fet llarga.

Els xiquets, que a aquella hora ja duien devorada prop de la meitat de la coca amb cireres que se’ls ha repartit per esmorzar, no han dubtat en aplaudir, cridar i festejar amb els Gegants, que han irromput a la plaça i han començat els seus tradicionals balls dedicats a la canalla.

En total, prop de 3.000 alumnes de les escoles de la ciutat han gaudir dels Vitxets, els Japonesos i els Negres. Però el que tots anhelaven estava per arribar. Cap a tres quarts d’onze, els xiquets i xiquetes han començat a reclamar la presència de la Mulassa a la plaça. Un element que enguany celebra els seus 290 anys, i que està d’aniversari.

La Mulassa no s’ha fet esperar, i ben aviat ha sortit de l’Ajuntament a ballar acompanyant les tres parelles de gegants que eren a la plaça. Més tard, s’han animat la parella de gegants Moros, que han sortit, també de la casa gran, i s’han sumat a la festa. Per acabar han estat els Indis els que tampoc s’han volgut perdre la festivitat de Corpus. Un dels dies més bonics per la canalla de Reus.

Els Gegants, de festa tot el cap de setmana

La Colla Gegantera de Reus no ha acabat la feina amb l’actuació d’aquest matí a la Plaça del Mercadal. Durant tot el dijous aniran recorrent els carrers i places de la ciutat, tot esperant el cap de setmana, que tornaran a sortir per gaudir del Corpus. La festa grossa, diumenge al vespre, amb la tradicional processó. Tot, és clar, ben regat sempre amb una bona coca amb cireres.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00