Últimas noticias Hemeroteca

Sábado, 22 de Febrero de 2020

Otras localidades

El Monestir de les Avellanes torna a tenir orgue

Després de 170 anys sense orgue, una comunitat marista francesa ha decidit donar l’instrument al temple de la Noguera. Es preveu que comenci a sonar divendres.

El Monestir de les Avellanes, a Os de Balaguer, a la comarca de la Noguera, tornarà a tenir orgue, després de 170 anys. L'instrument és una donació d'una comunitat marista francesa i es començarà a instal·lar aquest dijous amb la previsió que comenci a sonar a l’església divendres.

El temple va disposar d'orgue almenys des del segle XVIII quan fou instal·lat el 1747 per la comunitat de canonges premonstratesos. L’any 1845, arran de la desamortització de Mendizábal, els monjos van ser expulsats i l'instrument va ser subhastat i posteriorment destruït durant la Guerra Civil.

ROBERT PORTA / Arxiver Monestir: 'l'orgue que tindrem a les Avellanes prové d'una comunitat de França' / RÀDIO LLEIDA

L’arxiver del monestir, Robert Porta, explica que “l’orgue que tindrem ara a les Avellanes provés d’una comunitat francesa, és una comunitat a Varennes i ara la tanquen i quedava aquest orgue i han decidit donar-lo”. És un instrument de 845 tubs i d'estètica neobarroca.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?