Sábado, 21 de Mayo de 2022

Otras localidades

Joves amb depressió per manca d'expectatives vitals

Els especialistes en salut mental de Girona diagnostiquen cada vegada més joves que agafen depressió perquè no veuen clar el seu futur, i aposten per ensenyar educació emocional als instituts

Centre hospitalari

Centre hospitalari / Anna Camps (ACN/Arxiu)

Es dispara el nombre de joves que tenen depressió perquè no veuen clar el seu futur. Els especialistes de la Xarxa de Salut Mental de Girona estan atenen més persones d'entre 17 i 25 anys amb depressió per la manca d'oportunitats per trobar feina o l'angoixa que els provoca haver-se de buscar la vida a l'estranger.

I a aquests joves els angoixa encara més veure que són la primera generació que es troba sense projectes ni sortides, i tampoc tenen referents per saber com sortir-se'n.

Això fa que se sentin frustrats, desorientats i amb crisis existencials que es demostren en forma de depressió. És el que ha explicat el cap de la Xarxa de Salut Mental a les comarques de Girona, Claudi Camps, que diu que aquests joves cada cop més necessiten rebren tractament:

Segons Camps, una de les solucions és evidentment tenir feina, però aposta també per engegar programes d'educació emocial als instituts. Diu que això, que ja s'està fent a tots els centres de les Illes Canàries, ajudarà als joves a afrontar millor situacions complicades.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?