Sociedad
SOCIETAT

La felicitat d’ajudar als altres

Fem balanç de la feina feta el 2014 i la que s'ha de fer el 2015 des de la Fundació Onada per a les persones amb discapacitats.

Marta Tutusaus: 'Volem que aquestes persones (amb discapacitat) i nosaltres mateixos ser el màxim de feliços possibles'.

Marta Tutusaus: 'Volem que aquestes persones (amb discapacitat) i nosaltres mateixos ser el màxim de feliços possibles'.

15:05

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/039RD010000000080146/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Tarragona

"Volem que aquestes persones (amb discapacitat) i nosaltres mateixos ser el màxim de feliços possibles". Marta Tutusaus, directora de la Fundació Onada , una entitat d’iniciativa social sense ànim de lucre, situada a l’Espai de Trobada de Campclar i amb presència a Torredembarra. La missió d’aquest ens és la de donar feina a persones amb discapacitat sigui a través dels serveis de jardineria, neteja o ambientals que ofereix la mateixa fundació, sigui inserint aquestes persones en empreses ordinàries. “Aquest any la insersió ha sigut de 61 persones”. I s’ha mostrat contenta perquè “Cada vegada més empresa i treballadors entenen que han d’adaptar el lloc de treball a cadascú”.

Tutusaus explica que la seva filosofia és que “la persona amb discapacitat de decidir què vol fer”. Fa poc va visitar un pis on hi fan servei de suport a la llar. “Vaig quedar preocupada perquè vivien en un 4at pis i sense ascensor i vaig pensar que podríem buscar un pis amb ascensor i no els ho vaig preguntar... I si ells ja els està bé?”. Un acte reflex a l’hora d’ajudar i treballar pels altres tenint en compte la seva opinió i respectant la voluntat d’aquelles persones.

Durant l’entrevista hem tingut temps per parlar de l’experiència de la posada en marxa del Projecte del riu francolí que passa per la posada en funcionament d’un pàrquing, neteja i manteniment de l’entorn del Parc. Sobre aquest projecte “ens ha passat una mica de tot i encara no hem assolit la sostenibilitat del tot del projecte” però es mosta satisfeta perquè donem accessibilitat a tothom a les activitats al parc... Pots passejar la teva mascota, pots fer esport”. Una iniciativa que els mateixos veïns han entès i s’hi ha sentit implicats.

Mirant al futur la Fundació treballa en els anomenats Horts Socials, un projecte que s’espera que agafi forma de cara el pròxim mes d’octubre. En parlarem.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00